ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σπείρα Ρομά στήνουν καρτέρι και επιτίθενται σε μαθητές στο Ίλιον

1 min read

«Σπείρα» 15χρονων με σουγιάδες τρομοκρατεί μαθητές στο Ίλιον – Μαχαίρωσαν πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας έξω από σχολικές μονάδες – και όχι μόνον – όπου ομάδα ή ομάδες ανηλίκων Ρομά επιτίθενται σε μαθητές και με την απειλή βίας αποσπούν χρήματα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μιχελή και της Παλατιανής στο Ίλιον.

Μετά το θλιβερό συμβάν το περασμένο Σαββάτο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στην Παλατιανή, σήμερα ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου Ιλίου, κ. Κουκάκης, στην περιοχη Μιχελή, μας ανέφερε σχετικά: «Είναι μια ομάδα εξωσχολικών Ρομά που επιτίθεται σε μαθητές, στήνουν ακόμη και καρτέρι έξω από το σχολείο μας, για να αποσπάσουν χρηματα υπό την απειλή χρήσης βίας. Το ίδιο συμβαίνει απ’ ότι μου λένε και σε όλη σχεδόν την περιοχή. Απευθύνουμε δραματική έκκληση σε όλους τους φορείς να κάνουν κινήσεις για να αποτραπεί το φαινόμενο. Ολοι πρέπει να ενδιαφερθούν, Αστυνομία, φορείς, γονείς, τοπικές αρχές, το πρόβλημα είναι σοβαρό! Εχουν γίνει καταγγελίες ότι επιτίθενται ακόμη και σε γυναίκες στους δρόμους στην περιοχή αυτή», αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook, η τοπική εφημερίδα «ΗΧΩ Ιλίου – Πετρούπολης».

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ανάρτηση της εφημερίδας, αναφέρεται ότι την ώρα της συνομιλίας με τον κ. Κουκάκη, οι εξωσχολικοί περίμεναν έξω από το σχολείο εκείνη την ώρα να λήξει το μάθημα για να αποχωρήσουν οι μαθητές!

Το αιματηρό επεισόδιο του Σαββάτου

Χαρακτηριστικό της δράσης της σπείρας των ανήλικων Ρομά είναι το αιματηρό επισόδιο που εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο (15/10) να μαχαιρώσουν τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ο Δημοτικού Σχολείου στην Παλατιανή, όταν εκείνος τους ζήτησε να απομακρυνθούν από το χώρο και να μην προκαλούν ζημιές.

Την ίδια στιγμή αλγεινή εντύπωση προκαλεί η δήλωση αδυναμίας της Αστυνομίας να προχωρήσει στην εξάρθρωση της σπείρας.

«Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στους μαθητές που τρομοκρατημένοι από τις αλλεπάληλες επιθέσεις, προσπαθούν να καταλάβουν για ποιους λόγους οι ανήλικοι με τους σουγιάδες που κλέβουν και εκφοβίζουν έξω από σχολεία του Δήμου Ιλίου, μπορούν να αισθάνονται «πανίσχυροι».

Η εικόνα με περιπολικά της Αστυνομίας να καταφθάνουν σε γυμνάσιο του Ιλίου, πάντα όμως κατόπιν εορτής, είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο.

Τα επεισόδια αρχίζουν να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετά την επίθεση με μαχαίρι στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ιλίου, η ατμόσφαιρα «μυρίζει» μπαρούτι.

Από τη στιγμή που έφτασαν στο σημείο να μαχαιρώσουν, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η εξάρθρωση της συγκεκριμένης σπείρας και η παραδειγματική τιμωρία των μελών της.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι οι γονείς μαθητών που εμφανίζονται αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον τις ώρες που κάνουν μάθημα τα παιδιά τους και κατά την αναχώρησή τους από το σχολείο, από τη στιγμή που η Αστυνομία δηλώνει αδυναμία να πράξει το αυτονόητο.

Την ίδια ώρα και από την πλευρά της δημοτικής αρχής του Ιλίου τηρείται η απόλυτη… σιγή, αφού παρά τις συνεχείς εκκλήσεις γονέων και μαθητών για τη συνδρομή λήψη μέτρων, δεν υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική ανταπόκριση, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Δήμαρχο της πόλης, Νίκο Ζενέτο.

Αστυνομία και Δήμαρχος επιβάλλεται να συνεργαστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της ασφάλειας στις σχολικές μονάδες του Ιλίου και κυρίως η αποφυγή νέου αιματηρού επεισοδίου, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η ατιμωρησία θα κάνει τους 15χρονους με τους σουγιάδες να σκορπούν τον τρόμο στη μαθητική κοινότητα της περιοχής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.