ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σουηδία: Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση του ηγέτη των Κούρδων της Συρίας

1 min read

Η Τουρκία ζήτησε από τις σουηδικές αρχές να συλλάβουν τον Σάλεχ Μούσλιμ, τον ηγέτη των Κούρδων της Συρίας, στην τρίτη κατά σειρά προσπάθεια της Άγκυρας μέσα σε μία εβδομάδα να πετύχει την έκδοση του από ευρωπαϊκή χώρα.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο Μούσλιμ συνδέεται με δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι. Ο Σάλεχ Μούσλιμ ήταν μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του PYD, του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας το οποίο οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.

Μια πηγή από τη Σουηδία, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, ανέφερε ότι ο Μούσλιμ βρισκόταν πράγματι στη Στοκχόλμη αλλά έχει ήδη φύγει από τη χώρα. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο Μούσλιμ είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στην Πράγα, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση. Έφυγε από την Τσεχία για τη Γερμανία και η Άγκυρα ζήτησε αμέσως από το Βερολίνο την έκδοσή του.

Είναι άγνωστο το πού ακριβώς βρίσκεται πλέον ο Σάλεχ Μούσλιμ ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεργαστεί με τις αρχές σε τυχόν έρευνές τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.