ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοβαρότατη εξέλιξη που αποτελεί απειλή για την Ελλάδα Οι Ρώσοι «καρφώνουν» τους Τούρκους για Drone με χημικά

1 min read

Σοβαρότατη εξέλιξη που αποτελεί απειλή και για τη χώρα μας

Μείζον θέμα για το οποίο η Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει άμεσα διευκρινίσεις τόσο από την Ουκρανία όσο και από το ΝΑΤΟ, Συνιστά η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας σχετικά με ενδεχόμενη κατασκευή τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων.

«Έχουμε στη διάθεσή μας την επιβεβαίωση του αιτήματος της Ουκρανίας προς τον Τούρκο κατασκευαστή UAV Bayraktar με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2021, να εξοπλίσει αυτόν τον τύπο UAV με συστήματα και μηχανισμούς ψεκασμού αεροζόλ χωρητικότητας άνω των 20 λίτρων».

Αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εδώ υπάρχει τεράστιο θέμα που αποτελεί κίνδυνο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Η κατασκευή μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατάλληλου για χημικό πόλεμο από μία νατοϊκή χώρα, είναι φυσικά αίτια αποβολής από το ΝΑΤΟ.

Οι Ρώσοι δεν έχουν αμφιβολία πως η συγκεκριμένη κατασκευή που επιβεβαιώθηκε από τους Τούρκους, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για χρήση παράνομων όπλων χημικού και βιολογικού πολέμου.

Υπάρχουν περισσότερα από 50 βιολογικά εργαστήρια που ελέγχονται από το Πεντάγωνο και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα της Ρωσίας.

Η δραστηριότητα των βιολογικών εργαστηρίων που έχει ενταθεί από το 2014 και το λεγόμενο πρόγραμμα «μεταρρύθμισης του ουκρανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης» που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ οδήγησαν σε αδιαχείριστη αύξηση της νοσηρότητας των επικίνδυνων και οικονομικά σημαντικών λοιμώξεων.

Μετά τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της συλλογικής Δύσης για μη διάδοση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή, οι Ρώσοι θεωρούν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν στις απλές διαβεβαιώσεις των Η.Π.Α. σχετικά με τον ειρηνικό χαρακτήρα της βιολογικής έρευνας του Πενταγώνου.

Από την άλλη, η Ελλάδα γνωρίζει πως η ανάπτυξη ενός τέτοιου απλά από την Τουρκία, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο από την Ουκρανία, αλλά και από το κράτος – δολοφόνου που έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει σε τίποτα και δεν δεσμεύεται από κανέναν διεθνή νόμο.

Τέλος, το ρωσικό υπουργείο άμυνας προαναγγέλλει ότι την επόμενη εβδομάδα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα παρουσιάσει στη Γενεύη τεκμηριωμένα στοιχεία για παραβιάσεις της Συνθήκης για την Απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία.

Δημοσίευση στα Social Media