ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοβαρή κρίση Ρωσίας-Ισραήλ για την Ιερουσαλήμ – Πούτιν σε Μπένετ: “Επέστρεψε την Αυλή του Αλεξάνδρου & την Εκκλησία υπό ρωσικό έλεγχο”

1 min read

Ρωσία: Η μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία πραγματοποιείται στην Παλαιστίνη

Παράλληλα, η Ρωσία κάλεσε για εξηγήσεις την Κυριακή τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Μόσχα, Alexander Ben Zvi, καθώς  την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ υποστήριξε την εκδίωξη της Μόσχας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείου Εξωτερικών με δήλωση του κατηγόρησε την Παρασκευή τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Yair Lapid για «αντιρωσική επίθεση» καθώς υπερασπίστηκε την ψήφο της χώρας του να αναστείλει την συμμετοχή της Μόσχας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη δήλωση του Λάπιντ ως «λυπηρή» και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως αντιπερισπασμό στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

«Λάβαμε υπόψη την επιθετική δήλωση του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιάιρ Λάπιντ», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

«Οι δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών μας προκαλούν λύπη και τις απορρίπτουμε.

Υπήρξε μια κακώς καμουφλαρισμένη προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην Ουκρανία για να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από μια από τις παλαιότερες ανεπίλυτες συγκρούσεις – την Παλαιστινο-Ισραηλινή».

Η Μόσχα καταδίκασε επίσης το Ισραήλ για την κατοχή της Δυτικής Όχθης και τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος σημείωσε ότι υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι… η μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία πραγματοποιείται με τη σιωπηρή συνεννόηση των κορυφαίων δυτικών χωρών και την πραγματική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρεται στη ρωσική ανακοίνωση.

Ο Λάπιντ είπε ότι η «δολοφονία αθώων πολιτών» ήταν ο λόγος που το Ισραήλ ψήφισε να αναστείλει τη Ρωσία από το συμβούλιο του ΟΗΕ.

Η δήλωση κατηγόρησε το Ισραήλ για «παράνομη κατοχή και υφέρπουσα προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών».

Επικοινωνία Πούτιν-Αμπάς: Επέκρινε τις ισραηλινές πολιτικές στο τέμενος Al-Aqsa

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν τις εντάσεις στην Ιερουσαλήμ και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Αμπάς για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας για την υπεράσπιση της περιοχής Ντονμπάς» στην ανατολική Ουκρανία. Το τηλεφώνημα φέρεται να έλαβε χώρα κατόπιν εντολής του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να ανεβάζει τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, ο Πούτιν διαβεβαίωσε επίσης τον Αμπάς κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι η Μόσχα θα παράσχει στους Παλαιστίνιους «ρωσικό σιτάρι, υλικά και καλλιέργειες».

Το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι ο Πούτιν «τόνισε τη σταθερή θέση της Ρωσίας για την υποστήριξη των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει πολιτική υποστήριξή της στην παλαιστινιακή υπόθεση σε όλα τα διεθνή φόρουμ, και τι συμβαίνει στην Ιερουσαλήμ και Τζαμί Αλ Άκσα».

Η Wafa ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος ηγέτης απέρριψε «τις ισραηλινές πρακτικές που εμποδίζουν τους πιστούς να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο τέμενος Al-Aqsa», προσθέτοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να «σεβαστεί το υπάρχον ιστορικό status quo» στον ιερό τόπο.

Η Ρωσία είναι εδώ και πολύ καιρό πρωταθλητής της παλαιστινιακής υπόθεσης, με την ΠΑ να ελπίζει ότι η Μόσχα θα διαδραματίσει πιο κεντρικό ρόλο στη μεσολάβηση μεταξύ αυτής και του Ισραήλ.

Ο Αμπάς ενημέρωσε τον Πούτιν για τις «καθημερινές εισβολές στο τέμενος Αλ Άκσα από εξτρεμιστές Ισραηλινούς υπό την προστασία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής», σύμφωνα με την Wafa.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.