ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία – Σε απόγνωση οι πολίτες

1 min read

Με ένα τρομακτικό κοκτέιλ ειναι αντιμέτωποι γονείς και κυρίως μικρά παιδιά με δεκάδες ιώσεις του αναπνευστικού, κυρίως γρίπη, κορωνοϊό και RSV να γεμίζουν ασφυκτικά τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Γονείς και φαρμακοποιοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, στο κυνήγι βασικών φαρμάκων.

Άδεια ράφια και τεράστιες λίστες αναμονής για ένα αντιπυρετικό, ένα αντιφλεγμονώδες, ένα σιρόπι ή μια αντιβίωση, τη στιγμή που το εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων, γρίπης και κορωνοϊού δίνει καθημερινά χιλιάδες μολύνσεις και αυξάνει κατακόρυφα τη ζήτηση σε φάρμακα.

Ο Κωνσταντίνος Κακονίκος είναι φαρμακοποιός εδώ και περισσότερα από 26 χρόνια, όμως όπως λέει στην κάμερα του MEGA πρώτη φορά στα χρονικά αντιμετωπίζει τέτοιες ελλείψεις. Τα τηλέφωνα για να βρουν τα πολυπόθητα φάρμακα χτυπούν συνεχώς, ακόμα κι από αλλους δημους…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημεριδας «ΤΑ ΝΕΑ» για 777 σκευάσματα οι φαρμακαποθήκες δίνουν μόλις ένα κουτί σε κάθε φαρμακείο. Τέσσερα αντιβιοτικά ευρείας χρήσεως καθώς και ένα εισπνεόμενο είναι σε έλλειψη λόγω αυξημένης ζήτησης και προβλημάτων στην παράδοση.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε από το κλείσιμο των φαρμακευτικών εταιριών για ένα μήνα.

Ουρές στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Εκατοντάδες παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα έχουν περάσει τις πόρτες των νοσοκομείων και των ιατρείων με αναπνευστικά προβλήματα από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη έξαρση της γρίπης και των ιογενών λοιμώξεων τις επόμενες ημέρες.

Το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η αποκατάσταση των προβλημάτων στην αγορά έχει ήδη ξεκινήσει.

Με γενόσημα θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα φάρμακα

Από το υπουργείο Υγείας υπήρξε παραδοχή πως υπάρχει έλλειψη σε αντιβιοτικά, αντιπυρετικά και φάρμακα που περιέχουν παρακεταμόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε μία ανασκόπηση της κατάστασης και διαβεβαίωσε τους γονείς πως ειδικά στα φάρμακα που αφορούν τις τρέχουσες ιώσεις, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί περίπου σε 10 ημέρες, με την ομαλοποίηση να γίνεται σταδιακά.

Ωστόσο, οι ελλείψεις στα φάρμακα θα συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν, με τον κ. Πλεύρη να καθησυχάζει τους γονείς πως οι ελλείψεις στα αντιβιοτικά θα αντικατασταθούν με γενόσημα.

Παράλληλα, από τον ΙΦΕΤ έχει διασφαλιστεί επάρκεια εισπνεόμενων φαρμάκων, τα οποία θα αρχίζουν να διατίθενται στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμη, θα επεκταθούν οι έλεγχοι σε νέες φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες θα ελέγχονται εάν έχουν αποθέματα τα οποία δεν διαθέτουν στην ελληνική αγορά, ενώ με τη συνεργασία των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών θα αυξηθεί η παραγωγή στα γενόσημα φάρμακα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.