ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σουηδία: Οι λιγότεροι νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ε.Ε. – Ελλάδα: Και νέο lockdown στον ορίζοντα

1 min read

Την Σουηδία τώρα επικαλούνται ως παράδειγμα οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και αναζητούν στο επιτυχημένο σουηδικό μοντέλο τις λύσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν την εξέλιξη της πανδημίας χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε lockdown.

Συγκεκριμένα, ολοένα και περισσότερο συζητείται, το τελευταίο διάστημα, το παράδειγμα της Σουηδίας όσον αφορά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παρά το γεγονός ότι η πολιτική που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Στοκχόλμης, πριν από την ευρεία διανομή του εμβολίου, προκάλεσε σειρά επικρίσεων, τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως που οι κυβερνήσεις επιλέγουν την αποφυγή ενός lockdown, το οποίο θα απέβαινε ζημιογόνο για την παγκόσμια οικονομία, οι σουηδικές πρακτικές μελετώνται από τα αρμόδια επιτελεία.

Σύμφωνα με τα διεθνή επιδημιολογικά στοιχεία, η Σουηδία είναι η χώρα της Ευρώπης όπου έχουν καταγραφεί οι λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο. Συγκεκριμένα, οι νεκροί είναι 1.500 ανά ένα εκατομμύριο, χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τον μέσο όρο θανάτων της Ευρώπης, που είναι 1.800 απώλειες ανά ένα εκατομμύριο.

Στη Σουηδία επίσης  καταγράφεται, και ένας από τους χαμηλότερους αριθμούς κρουσμάτων, καθώς αναφέρονται 100 λοιμώξεις ανά ένα εκατομμύριο, σε σχέση με τις 800 της Αυστρίας, τις 700 του Βελγίου και τις 500 της Βρετανίας.

Την ίδια ώρα που η Σουηδία από «μαύρο πρόβατο» της υγειονομικής κρίσης ξαφνικά αναβαθμίζεται σε υπόδειγμα, η Ελλάδα που εφάρμοσε με κυβερνητικές εντολές και οδηγίες της επιτροπής «ειδικών» το πλέον σκληρό lockdown της Ευρώπης, τώρα συζητάει να εφαρμόσει την τρίτη δόση του εμβολίου σε όλο τον εμβολιασμένο πληθυσμό ανεξαρτήτως αντισωμάτων.

Προφανώς σε πανικό ευρισκόμενη η κυβέρνηση αλλά και η επιτροπή αλλάζουν κάθε μέρα τα δεδομένα σχετικά με την περίφημη τρίτη δόση και την ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού με αποτέλεσμα την σύγχυση και τον εκνευρισμό της κοινής γνώμης.

Επιπλέον η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος Ηλία Μόσιαλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ενός ακόμα γενικού lockdown αφού ο κ. Μόσιαλος επί λέξει ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ πως «Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.