ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σουηδία – Εκλογές: Ισόπαλες Κεντροαριστερά & Κεντροδεξιά – Ρυθμιστής το ακροδεξιό ξενοφοβικό κόμμα!

1 min read

Αυτή η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τον κύκλο της”, τόνισε ο Κρίστερσον σε συγκέντρωση υποστηρικτών του κόμματός του μετά τις εκλογές, αναφερόμενος στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Λεβέν.

Τώρα πρέπει να παραιτηθεί”, πρόσθεσε.

Ο Κρίστερσον είναι ο επικεφαλής του κόμματος των Μετριοπαθών και ο υποψήφιος της τετρακομματικής Συμμαχίας για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Στις εκλογές της Κυριακής (09.09.2018), όπως προβλεπόταν, κατέγραψε κέρδη το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, με αποτέλεσμα τόσο η κεντροδεξιά Συμμαχία (τα κόμματα των Μετριοπαθών, των Φιλελευθέρων, του Κέντρου και των Χριστιανοδημοκρατών), όσο και ο κεντροαριστερός συνασπισμός (Σοσιαλδημοκράτες – Πράσινοι) να μην εμφανίζονται να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο (349).

Σουηδία – εκλογές – αποτελέσματα:

Τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη Σουηδία δίνουν στην κυβερνώσα κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και αριστερών κομμάτων ποσοστό 40,6%.

Η κεντροδεξιά Συμμαχία της αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 40,1% και το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών λαμβάνει ποσοστό 17,8%.

Τα πρώτα αποτελέσματα βασίζονται στην καταμέτρηση των ψήφων 4.800 από τις 6.004 εκλογικές περιφέρειες.

Τα τελικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν κατά τι από τα αρχικά.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.