ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σούδα: Σοκ και δέος από αυτόν τον λαγοκέφαλο – Η εικόνα έγινε αμέσως viral!

1 min read

Στην κάτω Σούδα έχουν βρει… καταφύγιο οι λαγοκέφαλοι, και φωτογραφίες όπως αυτή κάνουν γρήγορα το γύρο του ίντερνετ…

Οι συγκεκριμένοι ψαράδες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν σήκωσαν τα δίχτυα… Λαγοκέφαλους που έφταναν σε βάρος ακόμη και τα 9,5 κιλά, και μήκος μέχρι και 73 εκατοστά έπιασαν ψαράδες στην κάτω Σούδα. Τις σχετικές φωτογραφίες κοινοποίησε αναγνώστης στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” και αμέσως έγιναν viral.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο ψάρι που έχει κατακλείσει τις θάλασσες της Κρήτης, καθώς η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.

Ο λαγοκέφαλος (επιστημονική ονομασία: Lagocephalus sceleratus) είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο. Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.