ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Οι πρόγονοί μας έπεσαν στα πεδία των μαχών και αυτοί ξηλώνουν την Πατρίδα μας»

1 min read

Μετά τον Γ. Σαββιδάκη, στην αντεπίθεση πέρασε και ο γνωστός καλλιτέχνης Σωτήρης Καλυβάτσης, σπάζοντας τους φραγμούς της μιντιακής τυραννίας της πολιτικής ορθότητας σχετικώς με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Σε μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής ο Σωτήρης Καλυβάτσης εκφράζει την κατηγορηματική του διαφωνία στην επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζοντας φυσικά ότι δεν υφίσταται «μακεδονική γλώσσα» και ότι πρόκειται για ωμή παραχάραξη της Ιστορίας.

Χαρακτηριστικώς δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο περιοδικό «ENJOY»: «Επειδή κατάγομαι από τη Μακεδονία, να ξέρετε ότι η Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να συνέλθει από αυτό που έγινε. Τουλάχιστον στην Έδεσσα αυτή η συμφωνία τους έχει πονέσει πάρα πολύ. Αυτά τα θέματα, τα εθνικά, θέλουν μεγάλη ευαισθησία».

«Εγώ μεγάλωσα ως Μακεδόνας, ξέρω όλη την ιστορία μου, από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Παύλο μελά, τους Βαλκανικούς πολέμους. Ποιος, λοιπόν, ξηλώνει την Πατρίδα μου; Οι πρόγονοί μου έδωσαν φοβερές μάχες για να απελευθερωθεί η χώρα μου και να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη από τους κατακτητές. Μα, υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα; Αυτή είναι φοβερή παραχάραξη της Ιστορίας. Υπάρχουν η ελληνική γλώσσα, η σλαβική γλώσσα. Η “μακεδονική” από ποιον εφευρέθηκε;»

«Εσείς δε φοβάστε όταν δίπλα σας έχετε μια απειλητική χώρα, όπως η Τουρκία; Δεν φοβάστε για τη Θράκη μας; Για τα νησιά μας; Περισσότερο όμως από τους Τούρκους φοβάμαι τον ίδιο μας τον εαυτό. Στην ιστορία μας είχαμε και τον Λεωνίδα και τον Εφιάλτη και τον Κολοκοτρώνη και τον Νενέκο» πρόσθεσε, τονίζοντας έτσι ότι ο ρους της Ελληνικής Ιστορίας αλλάζει όχι μόνο λόγω εξωτερικών παραγόντων αλλά και εξαιτίας εξωνημένων και προσκυνημένων.

Προς τιμήν του ο Καλυβάτσης δεν μένει μόνο στο ζήτημα της εκχωρήσεως του ονόματος, δεν τονίζει μόνο την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, της οποίας η Ιστορία, οι εθνικοί Αγώνες και διεκδικήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του διαμορφωτικού προτύπου της Ελληνικής Ταυτότητας, αλλά αποτολμά και «σκιαγραφεί» θα λέγαμε την σύγχρονη ελληνική κοινωνία, στηλιτεύοντας την αμερικανοκίνητη, ξενόφερτη, μαζική κουλτούρα η οποία διαβρώνει και αποπροσανατολίζει την ελληνική κοινωνία. Οπότε συνεχίζει και επισημαίνει ευστόχως:

«Με θλίβει. Τα Ελληνόπουλα στη χώρα μας έχουν γίνει τηλεοπτικά προϊόντα. Τρέχουν σε αμμουδιές, σε παραλίες για ένα πιάτο ρύζι, όταν ο ουσιαστικός αγώνας για την επιβίωση είναι μέσα στη χώρα μας, μέσα στην πάλη με την κρίση.» είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας: «Στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό των νέων μας ασχολείται με τα ριάλιτι, τα γυμναστήρια, τις πασαρέλες, τα τάλεντ σόου, τις μαγειρικές και με το πώς θα γίνουν γρήγορα εύκολα διάσημοι. Τραγωδία. Γεμίσαμε από επαγγελματίες influencer» που κάνουν το κορμί και το πρόσωπό τους προϊόν στο διαδίκτυο».

Η συνέντευξη αυτή συνιστά αναντιρρήτως φωτεινή εξαίρεση του γενικού κανόνα, ο οποίος επιτάσσει αναγκαστικώς μια μαζική υπακοή στα κελεύσματα των εθνομηδενιστών, απάτριδων και ξενόδουλων εξουσιαστών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.