ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

SOS από τα νοσοκομεία: Eλλείψεις παθολόγων στο «Γεννηματάς», ανοσοκατεσταλμένοι με ασθενείς covid μαζί στο Ρίου!

1 min read

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στην δημοσιότητα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο υποφέρει από δεκάδες προβλήματα, τα οποία προφανώς ο αρμόδιος Υπουργός, Θάνος Πλεύρης κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς»,  υπάρχει σημαντικές ελλείψεις σε παθολόγους και στις τρεις παθολογικές κλινικές, σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Μάλιστα, η έλλειψη έρχεται σε μια εποχή που τα νοσοκομεία υποφέρουν από τις δεκάδες καθημερινές εισαγωγές λόγω της έξαρσης των ιώσεων και των λοιμώξεων.

Χθες, οι ειδικευόμενοι γιατροί των Παθολογικών κλινικών μαζί με αρκετούς επιμελητές, παρουσία εκλεγμένων μελών της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Παρουσίασαν τις εφημερίες χωρίς τους παθολόγους με τα πιο μελανά χρώματα κάνοντας λόγο για έναν «εφιάλτη».

νοσοκομείο γεννηματάς

«Η αφόρητη πια κατάσταση σε κάθε γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μονοεφημερεύουν για όλο το λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις», καταγγέλουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η διοίκηση του νοσοκομείου γνωρίζει για την κατάσταση γιατί έχει γίνει ενημέρωση τόσο τον περασμένο Ιούνιο όσο και τον Οκτώβριο όμως δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά), και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3 μ.μ., για όλο το ιατρικό προσωπικό.

Τι λένε ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τους συναδέλφους και είναι μαζί τους στις κινητοποιήσεις.

Η ΕΙΝΑΠ βρίσκεται επίσης δίπλα στο προσωπικό του νοσοκομείο και στις διαμαρτυρίες τους αφού αφορούν, όπως αναφέρουν,  «σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις γενικές εφημερίες των παθολογικών κλινικών (με σοβαρές ελλείψεις ειδικευομένων γιατρών)».

Η πρόταση των γιατρών του νοσοκομείου ήταν να επανέλθει το νοσοκομείο στο προηγούμενο καθεστώς γενικής εφημερίας, επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα και διεκδικώντας γρήγορες διαδικασίες διορισμού ειδικευόμενων γιατρών. Ωστόσο, η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε και έτσι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ.

Βαριές παθήσεις με ασθενείς covid σε θάλαμο μαζί στο νοσοκομείο του Ρίου!

Πολύ σοβαρή είναι και η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα  «Γνώμη» της Πάτρας καθώς ασθενείς με βαριές παθήσεις φιλοξενούνται σε θαλάμους με ασθενείς κορωνοϊού!

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα, σε κλινική ανοσοκατεσταλμένων,  υπάρχουν τρεις νοσηλεύτριες σε βάρδια, η μία για τα περιστατικά κορωναϊού και οι άλλες δύο για τους περίπου 20 ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Την Τρίτη, οι 6 ασθενείς με κορωνοϊό στην κλινική μεταφέρθηκαν στον ίδιο θάλαμο με τους ανοσοκατεσταλμένους.  

Λίγους μήνες πριν, στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» υπήρξε ανάλογη περίπτωση με αποτέλεσμα να γίνει τεράστια διασπορά του ιού. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στις κλινικές covid νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με τη λοίμωξη. 

Ασθενείς που νοσηλεύονται ή πρόκειται να νοσηλευτούν σε μη covid κλινικές του νοσοκομείου και οι οποίοι σε προγραμματισμένο ή τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο βρεθούν θετικοί για τον ιό,  εκτιμώνται κλινικά και εργαστηριακά από Ειδικό Ιατρό, για να διαπιστωθεί εάν έχουν αναπτύξει νόσο covid-19 και εάν χρήζουν ειδικής θεραπείας. Σε περίπτωση που κριθεί ότι ο ασθενής έχει αναπτύξει νόσο covid-19 που χρήζει ειδικής θεραπείας μεταφέρεται στην κλινική covid του νοσοκομείου για νοσηλεία (εφ’ όσον πρόκειται να εισαχθεί) ή για συνέχιση της νοσηλείας του (εάν νοσηλεύεται ήδη). Εάν δεν υπάρχει Κλινική covid στο νοσοκομείο τότε με σύμφωνη γνώμη Ειδικού Ιατρού και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων μεταφέρεται σε Κλινική covid άλλου νοσοκομείου.

Δεν επιτρέπεται η νοσηλεία στον ίδιο θάλαμο ασθενών θετικών και αρνητικών για SARS-CoV-2.

newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.