ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Soros: Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άρχισε ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Ο ανθρώπινος πολιτισμός μπορεί να μην αντέξει

1 min read

Για βαθιά παγκόσμια ύφεση και την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποίησε από το Νταβός της Ελβετίας ο δισεκατομμυριούχος George Soros.
Όπως είπε, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να θεωρηθεί αφετηρία του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.
«Η πορεία της Ιστορίας άλλαξε δραματικά από την τελευταία συνάντηση στο Νταβός.
Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.
Αυτό έχει κλονίσει την Ευρώπη μέχρι τον πυρήνα της» είπε στο κοινό. 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε για να αποτρέψει κάτι τέτοιο.
Ακόμη και όταν σταματήσουν οι μάχες, όπως πρέπει, η κατάσταση δεν θα επανέλθει ποτέ στο status quo ante.
Πράγματι, η ρωσική εισβολή μπορεί να αποδειχθεί η απαρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και ο πολιτισμός μας μπορεί να μην επιζήσει».
Στη συνέχεια, ο George Soros εξήγησε ότι άλλα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή και η αποφυγή του πυρηνικού πολέμου, πρέπει να τεθούν σε δεύτερη μοίρα. «Γι’ αυτό λέω ότι ο πολιτισμός μας μπορεί να μην επιβιώσει», πρόσθεσε.
Ο Soros, γεννημένος στην Ουγγαρία από εβραϊκή οικογένεια, μετανάστευσε στη Βρετανία και αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Xρηματοδοτεί φιλανθρωπικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο μέσω του Open Society Foundations ενώ στην Ιστορία έχει μείνει το «ποντάρισμά» στη στερλίνα το 1992.
Μιλώντας την Τρίτη 24 Mαΐου, ο Soros είπε ότι ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής έπρεπε να μπει δεύτερη θέση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που επέτεινε την ενεργειακή κρίση και εκτόξευσε τις τιμές σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.