ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα 4.800 ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών – Τα 1.200 από αυτά αγνοούνται!

1 min read

Τραγικά είναι τα στοιχεία για τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, καθώς υπολογίζονται πως μέσα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4.800 στο σύνολό τους, εκ των οποίων 1.200 έχουν διαφύγει από τις δομές φιλοξενίας και αγνοούνται.

Αυτός ο τεράστιος αριθμός ασυνόδευτων παιδιών τα τελευταία χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί πως τα παιδιά αυτά ήταν το 2017 2.500 και τώρα, έπειτα από δύο χρόνια, είναι σχεδόν διπλάσια. Αυτό, όμως, που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι το γεγονός πως από αυτά τα παιδιά μόνο το 9% προέρχεται από τη Συρία που ο «πόλεμος» μαίνεται. Αντίθετα, το 33% των παιδιών κατάγεται από το Αφγανιστάν και το 25% από το Πακιστάνόπου δεν υπάρχουν εχθροπραξίες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για την ανάγκη να περιοριστούν οι διαρροές των παιδιών από τα στρατόπεδα, ενώ δήλωσε πως πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε., για να αυξηθούν οι θέσεις φιλοξενίας, αγνοώντας προφανώς ότι η κοινή γνώμη «βράζει» και πως υπάρχουν περιοχές και πολίτες, που δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, η κυρία Μιχαηλίδου έφτασε στο σημείο να πει ότι οι φωνές αντίδρασης είναι μειοψηφία, όταν τα ελληνικά νησιά «βράζουν».

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν ήδη σε εξέλιξη προγράμματα που υλοποιούνται, όπως είναι η δημιουργία άλλων 2.000 θέσεων φιλοξενίας με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου και Μετανάστευσης.

Επίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές της με τους δήμους για τη δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας, κάτι που δείχνει πως δεν αντιλαμβάνονται την αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες καθημερινά πραγματοποιούν διαμαρτυρίες. Οι δήμοι της Κρήτης, σύμφωνα με την υφυπουργό, έχουν ήδη δεσμευτεί για τη δημιουργία 400 θέσεων φιλοξενίας.

Επίσης, αναμένεται σύντομα να αξιοποιηθούν ακίνητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να δημιουργηθούν τρεις ειδικοί ξενώνες, ενώ αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση και προβληματισμό είναι το γεγονός πως θα γίνουν και αλλαγές στον νόμο περί αναδοχής παιδιών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.