ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκάρουν οι αριθμοί για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος ανηλίκων στο διαδίκτυο

1 min read

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το διάστημα Ιανουρίου – Ιουνίου 2023 δέχτηκε 82 κλήσεις για περιστατικά στο διαδίκτυο

Σοκάρουν οι αριθμοί για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος ανηλίκων στα μέσα κοινωικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το MEGA, επικαλούμενο στοιχεία από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, δύο στα τρία παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο. Κυρίως πλήττονται κορίτσια (σε ποσοστό 79%), άτομα από εθνικές μειονότητες και αγόρια (σε ποσοστό 57%).

Πιο ευάλωτα σε διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση είναι παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών, καθώς και ένας στους τέσσερις ανήλικους 9 ως 12 ετών, αλλά και παιδιά κάτω των 9 ετών (σε ποσοστό 14%).

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το διάστημα Ιανουρίου – Ιουνίου 2023 δέχτηκε 82 κλήσεις για περιστατικά στο διαδίκτυο. Από τις κλήσεις αυτές το 15% αφορούσε σεξουαλικό εκβιασμό, το 15% για μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο και 42% για προβληματική χρήση διαδικτύου.

Συνήθως, το 58% των ενηλίκων είναι 37 ετών και γνώριζαν ότι μιλούσαν με ανήλικη, ενώ ένας στους έξι είναι 41 ετών και προχώρησαν σε αποπλάνηση ανηλίκου και πίεση.

Οι ειδικοί συστήνουν στα παιδιά να μιλούν στους γονείς τους, ενώ παράλληλα μπορούν να απευθυνθούν στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είτε τηλεφωνικά (210-6007686) είτε διαδικτυακά (info@help-line.gr).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.