ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκαριστική δήλωση Μητσοτάκη: “Η κυριαρχία της χώρας είναι 6 μίλια στη θάλασσα και 10 στον αέρα”

1 min read

Η μικροπολιτική έκανε πέρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Σε μία περίοδο απόλυτης κρίσης με την Τουρκία, η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει πάρει τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε τις ευθύνες της για την εθνική μας ακεραιότητα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δίνουν “μάχη” απέναντι στις προκλήσεις και τις “Γαλάζιες Πατρίδες” του Ερντογάν, όμως μετά από αξιωματούζους της κυβέρνησης που έκαναν την αρχή, τώρα φαίνεται πως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποχωρεί κ΄προβαίνοντας σε σοκαριστικές και απαράδεκτες δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, τόνισε απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα πως η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια για τη θάλασσα και στα 10 μίλια για τον αέρα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, δεν τίθεται υπό αίρεση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από τον Ιόνιο. Επίσης είναι σαφές γιατί καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στο Αιγαίο από το 1995 στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας σαφή αναφορά στο casus belli (αιτία πολέμου) εκ μέρους της Τουρκίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το Αιγαίο υπογράμμισε ότι «η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια στη θάλασσα και στα 10 μίλια στον αέρα».

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης απαντούσε στα όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αναφορές Χρυσοχοΐδη για τα περί εθνικισμού των 12 μιλίων. Ο πρωθυπουργός μάλιστα τόνισε σχετικά ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα «καθόταν ο κ. Καμμένος στα κυβερνητικά έδρανα. Ο συνοδοιπόρος σας δεν σας ενοχλούσε;».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «και επί των δικών σας ημερών εκδίδονταν Navtex με πραγματικά πυρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 12 μιλίων. Να είστε πιο προσεκτικός κε Τσίπρα». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κινείται «σε μια λογική που παραπέμπει σε μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.