ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκαριστικές νέες καταγγελίες για την υπόθεση Λιγνάδη – Πληροφορίες για παλαιότερη μήνυση

1 min read

Η υπόθεση Λιγνάδη φέρνει στο φως νέες ιστορίες ατόμων που καταγγέλλουν πως έπεσαν θύμα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες σε βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη που συνελήφθη το Σάββατο με την κατηγορία των κατά συρροή βιασμών.

Νωρίτερα ο ηθοποιός Χρήστος Πέρρος αποκάλυψε πως έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 14 ετών και μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε και «ψάρευε» τα υποψήφια θύματά του ο Δημήτρης Λιγνάδης. 

Την ίδια ώρα, σε ρεπορτάζ του MEGA, γίνεται ανασκόπηση στο 2015 και σε οντισιόν που οργάνωσε σε μεγάλο θέατρο της Αθήνας, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να ψάχνει τον επόμενο «Μπίλι Έλιοτ» ανάμεσα σε 100 ανήλικα αγόρια ηλικίας 10 έως 14 ετών. Ωστόσο, οι βωμολοχίες και τα σεξουαλικά υπονοούμενα στην παράταση φαίνεται πως ενόχλησαν αρκετούς από τους γονείς των παιδιών.

Σειρά παρενοχλήσεων και απόπειρες αυτοκτονίας

Η φερόμενη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται πως δεν σταματά εκεί, αφού και ως καθηγητής φαίνεται πως είχε φέρει μαθητές σε δύσκολη θέση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρώην σπουδαστή από τη Σχολή Ίασμος, απ’ όπου και αποπέμφθηκε, οι μισοί συμφοιτητές του ζήτησαν την απομάκρυνσή του από τη σχολή καθώς ενοχλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου που έκανε συχνά.

«Με πρόθεση το μάθημα και καλυπτόμενος, αν θέλετε, από την ιδέα ότι η υποκριτική δεν έχει όρια, η τέχνη μας πολλές φορές ξεπερνάει, αν θέλετε, τα όρια της κοινωνίας» αναφέρει ο πρώην σπουδαστής.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Κώστας Γεωργουσόπουλος είχε δηλώσει στα Νέα, πως δεν ανανέωσε τη σύμβασή του και στο Εθνικό Θέατρο καθώς είχαν ακουστεί διάφορα. 

Την ίδια στιγμή μια συμφοιτήτρια ατόμου σε άλλη σχολή που δίδασκε ο ηθοποιός κατήγγειλε στο MEGA πως συμφοιτητής της είχε πέσει θύμα του Λιγνάδη, με αποτέλεσμα να πέσει σε κατάθλιψη και να φτάσει μέχρι και σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Παράλληλα, σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ του MEGA, o σκηνοθέτης φέρεται να έκανε παρέα με ζευγάρι καλλιτεχνών και προσέγγισε τον 14χρονο γιο τους, τον χάιδευε και τον πλησίασε λέγοντάς του «μην αντιστέκεσαι στη φύση σου». Το παιδί, μάλιστα, φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Να σημειωθεί, πως όπως έγινε γνωστό από το ίδιο μέσο, προέκυψε κατά τη διαδικασία δακτυλοσκόπησης πως είχε συλληφθεί ξανά για ασέλγεια το 1984, αλλά η μήνυση εκ μέρους των γονέων του ανήλικου αποσύρθηκε με αποτέλεσμα το ποινικό μητρώο του να είναι λευκό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12:00 οπότε και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία μιας ακόμη ημέρας για να ετοιμάσει την απολογία του.

Εναντίον υπάρχουν κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.