ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκάρει ο Γ.Γ Αστυνομικών Υπαλλήλων: Στα Εξάρχεια δεν μπορεί να γίνει περιπολία, ούτε έλεγχος

1 min read

Σοκαριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας στην ΕΡΤ με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού το απόγευμα της Κυριακής, από επίθεση ομάδας αγνώστων, στην διάρκεια καταδίωξης μιας μηχανής που είχε κριθεί ύποπτη.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Ευτυχώς ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Προφανώς, κάποιοι σε αυτό το χώρο που ονομάζεται Εξάρχεια, δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος, τάξη. Μέσα στην πλατεία, ακριβώς στην καρδιά των Εξαρχείων, οι συνάδελφοί μου δεν έχουν περιπολίες και φροντίζουν να μην περνούν. Ούτε πεζές περιπολίες υπάρχουν εκεί ούτε και σχέδιο για μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης μέσα στην πλατεία των Εξαρχείων.

Είμαστε η μοναδική εργασιακή ομάδα που εν καιρώ ειρήνης έχουμε τόσους πολλούς τραυματίες και θύματα. Για άλλη μία φορά, είδαμε χθες μία επίθεση εναντίον εργαζόμενων αστυνομικών που απλά προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Το ό,τι η συγκεκριμένη περιοχή, το συγκεκριμένο σημείο είναι άντρο ανομίας και κάποιοι προσπαθούν να βρουν εκεί προστασία, είναι γνωστό. Ούτε περιπολία μπορεί να γίνει μέσα στα Εξάρχεια, ούτε να ελεγχθούν κάποια άτομα».

Στο μεταξύ, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος, για την επίθεση αναρχικών εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή των Εξαρχείων, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά στη… Μονμάρτρη της Αθήνας. Οι γνωστοί άγνωστοι του άβατου των Εξαρχείων, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή στην ανομία που επιδεικνύει συστηματικά το ηγετικό δίδυμο του, κατ’ όνομα μόνον, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χτύπησαν βάναυσα τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με την καταδρομική επίθεση σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, την επίθεση στα ίδια τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τις διάφορες ‘‘παρεμβάσεις’’ υπέρ του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, αποδεικνύουν απλώς την επικινδυνότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των περιθωριακών ομάδων που δρουν στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η πολιτική, όμως, βαίνει προς το τέλος της και πολύ σύντομα, με την ψήφο των πολιτών, θα αποτελεί ένα κακό και μακρινό παρελθόν.  Ευχόμαστε στον τραυματία αστυνομικό της ΔΙΑΣ ταχεία ανάρρωση».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.