ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκάρει γιατρός υπέρμαχος των εμβολίων – Σταματήστε παγκοσμίως τα εμβόλια mRNA είναι επικίνδυνα

1 min read

Ο  Δρ Aseem Malhotra, Βρετανός καρδιολόγος, που μάλιστα προώθησε τα εμβόλια για τον COVID-19 καλεί τώρα τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν τη χορήγηση δύο από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια COVID-19, υποστηρίζοντας, ότι τα οφέλη από τα εμβόλια ενδέχεται να μην υπερβαίνουν τους κινδύνους.
«Υπάρχουν περισσότερα από αρκετά στοιχεία –θα έλεγα ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά– για να σταματήσει η κυκλοφορία του εμβολίου», δήλωσε στους The Epoch Times ο Δρ Aseem Malhotra με βάση στοιχεία.

Η έρευνα με τα στοιχεία

Μία έρευνα από τον Malhotra δημοσιεύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και περιγράφει λεπτομερώς τα στοιχεία, ενώ μεταξύ των παραπομπών είναι μια πρόσφατη εκ νέου ανάλυση των κλινικών δοκιμών Pfizer και Moderna που κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι εμβολιασμένοι συμμετέχοντες στις δοκιμές διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Οι σοβαροί κίνδυνοι

Ο Malhotra μεταξύ άλλων, επεσήμανε επίσης την έλλειψη μείωσης της θνησιμότητας ή σοβαρής ασθένειας στις δοκιμές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2020, ενώ λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά θανάτων και άλλα στοιχεία έκτοτε, ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να εμβολιαστούν για την πρόληψη ενός μόνο θανάτου από COVID-19 κυμαίνεται από 93.000 για άτομα ηλικίας 18 έως 29 έως 230 για άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, σύμφωνα με μια ανάλυση δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ομάδα Συμβουλευτικής & Ανάκτησης Υγείας.
Παράλληλα, ο συγγραφέας της έκθεσης σημείωσε επίσης, ότι μετά τις δοκιμές έχουν εντοπιστεί σοβαρές παρενέργειες, όπως η μυοκαρδίτιδα, μια μορφή καρδιακής φλεγμονής, ενώ συνολικά, εξετάζοντας τα απόλυτα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εμβολίων, είναι καιρός να σταματήσει η χρήση τους και να επιτραπεί στις αρχές και σε άλλους ειδικούς να εξετάσουν προσεκτικά τα δεδομένα για να δουν εάν τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τούδε και στο εξής σημείωσε με έμφαση ο Malhotra.
Να σημειωθεί, ότι η εργασία δημοσιεύτηκε στο Journal of Insulin Resistance σε δύο μέρη μετά από αξιολόγηση από ομοτίμους καθηγητές, ενώ τόσο η  Pfizer, όσο και η Moderna δεν απάντησαν αιτήματα για σχολιασμό.

Η μετάλλαξη

Ο Malhotra έλαβε την αρχική σειρά της Pfizer τον Ιανουάριο του 2021, ενώ ‘εγινε υποστηρικτής του εμβολίου, εμφανιζόμενος ακόμη και στο “Good Morning Britain” για να συμβουλεύσει τον Ινδό σκηνοθέτη ταινιών Gurinder Chadha να κάνει τη λήψη.
Μάλιστα ο γνωστός καρδιολόγος, δήλωσε ότι άρχισε να ψάχνει σε δεδομένα εμβολίων αφού ο πατέρας του, ο Δρ. Kailash Chand, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι περίπου έξι μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer.
Η νεκροψία έδειξε ότι δύο από τις κύριες αρτηρίες του Chand ήταν σοβαρά φραγμένες, παρόλο που ο Malhotra περιέγραψε τον πατέρα του ως ικανό άτομο που δεν είχε κανένα σημαντικό καρδιακό πρόβλημα.
Ο Malhotra άρχισε να διαβάζει για θέματα μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένης μιας περίληψης μελέτης στο περιοδικό Circulation που εντόπισε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια Pfizer και Moderna και μια μελέτη από σκανδιναβικές κομητείες που εντόπισε υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.
Ενώ οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι η μυοκαρδίτιδα είναι πιο συχνή μετά τον COVID-19 από τον εμβολιασμό, πολλές μελέτες έχουν βρει διαφορετικά , τουλάχιστον για ορισμένες ηλικιακές ομάδες, με τον Malhotra να πιστεύει ότι ο θάνατος του πατέρα του συνδέθηκε με το εμβόλιο.
«Πάντα προσέγγιζα την ιατρική και την επιστήμη με αβεβαιότητες γιατί τα πράγματα εξελίσσονται συνεχώς.
Και οι πληροφορίες που είχα εκείνη την εποχή είναι εντελώς διαφορετικές από τις πληροφορίες που έχω τώρα», είπε ο Malhotra στους The Epoch Times.
«Και στην πραγματικότητα, είναι καθήκον και ευθύνη μου καθώς οι πληροφορίες έχουν αλλάξει για να ενεργήσω με βάση αυτές τις πληροφορίες. Και αυτό κάνω».

Απάντηση στην κριτική

Μετά τη δημοσίευση της νέας εργασίας, οι κριτικοί παρατήρησαν ότι ο Malhotra είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Journal of Insulin Resistance.
Από την πλευρά του ο  Malhotra αναγνώρισε τη θέση, αλλά είπε, ότι το άρθρο πέρασε από μια ανεξάρτητη διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους καθηγητές και κριτές, και ότι δεν έχει οικονομικούς δεσμούς με το περιοδικό.
Ο γιατρός ενθάρρυνε τους ανθρώπους να δουν το ιστορικό των δημοσιεύσεών του, το οποίο περιλαμβάνει άρθρα στο British Medical Journal και στο Journal of the American Medical Association.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε, ότι επέλεξε να υποβάλει την εργασία στο περιοδικό ινσουλίνης για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι «ένα από τα λίγα περιοδικά που δεν λαμβάνουν χρήματα από τη φαρμακευτική βιομηχανία».
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία εγκυρότητα για να αμφισβητηθεί η ακεραιότητα της έρευνας», είπε.
«Οι άνθρωποι μπορούν να ισχυριστούν ότι έχω μια πνευματική προκατάληψη. Όλοι έχουμε πνευματικές προκαταλήψεις, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει καμία οικονομική προκατάληψη για μένα».

Κερδίζει Υποστήριξη από την ιατρική κοινότητα

Κορυφαίοι επιστήμονες λένε ότι το νέο έγγραφο είναι σημαντικό, ενώ «Πιστεύουμε πλήρως ότι τα εμβόλια είναι μια από τις σπουδαίες ανακαλύψεις στην ιατρική που έχει βελτιώσει δραματικά το προσδόκιμο ζωής, ωστόσο, τα γενετικά εμβόλια mRNA είναι διαφορετικά, καθώς η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ασφάλειας λείπει αλλά είναι υποχρεωτική για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας», δήλωσε ο Sherif Sultan, πρόεδρος της International Vascular Society, σημειώνοντας  σε δήλωσή της, ότι τα ευρήματα «εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τις προκαλούμενες από το εμβόλιο μη ανιχνεύσιμες σοβαρές καρδιαγγειακές παρενέργειες και υπογραμμίζουν την καθιερωμένη αιτιώδη σχέση μεταξύ των εμβολίων και της μυοκαρδίτιδας, μια συχνή αιτία απροσδόκητης καρδιακής ανακοπής σε νεαρά άτομα».
Ο Δρ Jay Bhattacharya, καθηγητής Ιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, πρόσθεσε ότι «είναι καλό ότι υπάρχει σημαντική ετερογένεια μεταξύ ηλικιακών ομάδων και άλλων συννοσηρών παθήσεων στα αναμενόμενα οφέλη και στα προφίλ των αναμενόμενων παρενεργειών του εμβολίου» και «διαπίστωσε, ότι ενώ μπορεί να υπάρχει περίπτωση για τους ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο, επειδή τα οφέλη μπορεί να υπερβαίνουν την αναμενόμενη βλάβη, κάτι που μπορεί να μην ισχύει για τους νεότερους».
Ο Δρ Campbell Murdoch, ο οποίος συμβουλεύει το Βασιλικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών, είπε ότι η μελέτη «περιγράφει πολλαπλές συστημικές αποτυχίες στην παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής ιατρικής βασισμένης σε στοιχεία» και ότι η κατάσταση την έχει καταστήσει «αδύνατη για τους ασθενείς και το κοινό να κάνουν μια τεκμηριωμένη επιλογή για το τι είναι καλύτερο για την υγεία και τη ζωή τους».

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.