ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ: Συμμορία ανηλίκων χτυπούσαν σε Καισαριανή, Ζωγράφου και Βύρωνα! Με όπλο, ρόπαλα και σουγιάδες έσπερναν τον τρόμο!

1 min read

Δέκα ανήλικοι και δύο ενήλικοι συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος νεαρών ατόμων με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ παράλληλα διακινούσε ναρκωτικά σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων και για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ..

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι άλλα τρία άτομα και ειδικότερα ένας ανήλικος, που είναι προσωρινά κρατούμενος, και άλλα δύο μέλη που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία με την ονομασία «Strassenbande» (συμμορία του δρόμου), αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη και «χτυπούσε» στις περιοχές της Καισαριανής, του Ζωγράφου και του Βύρωνα, καθώς και στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων με σκοπό τη ληστεία, αλλά και την πρόκληση σωματικών βλαβών.

Παράλληλα, έκαναν επιθέσεις σε άλλες οργανωμένες ομάδες κοντινών περιοχών, προκαλούσαν φθορές σε κτίρια, δημόσια μεταφορικά μέσα.

Πώς δρούσαν
Τα μέλη της συμμορίας χαρακτηρίζονταν από την ένδυση και τον τρόπο επίθεσης, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ.: Φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή μπλούζες.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, έκαναν επιθέσεις κυρίως με ρόπαλα και μαχαίρια, αφαιρώντας από τα θύματα προσωπικά τους αντικείμενα και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες.

Επίσης, με σκοπό την επίδειξη ισχύος, αφαιρούσαν από τα θύματά τους τα ρούχα τους.

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε αντιπαλότητα με άλλη ομάδα ανηλίκων που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι επιθέσεις τους στόχευαν στην υπεροχή τους, ενώ είχαν μαζί τους αιχμηρά αντικείμενα.

Παράλληλα, η εγκληματική οργάνωση λήστευε και διανομείς καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, οι δράστες έκαναν εικονικές παραγγελίες και αιφνιδίαζαν τους διανομείς, από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, καθώς και το περιεχόμενο της παραγγελίας.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις ληστειών, επίθεση σε βάρος αστυνομικών, επίθεση σε οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας, και 2 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κοντά σε σχολικά συγκροτήματα στον Βύρωνα και την Καισαριανή.

Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,

αεροβόλο όπλο,
ρόπαλο,
3 πεταλούδες- σουγιάδες,
2 οχήματα,
μοτοσικλέτα
και 7 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται, ότι τα περισσότερα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.