ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

1 min read

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για τους φίλους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, καθώς ο «Pibe de Oro» υπήρξε μια «μεγαλύτερη από τη ζωή» προσωπικότητα.

Ποιος ήταν ο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα λατρεύεται και θα λατρεύεται σαν θεός από εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι, που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε το 1976 στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, πριν μετεγγραφεί στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία, άλλωστε, έκλεισε και την πολυτάραχη, αλλά και απόλυτα επιτυχημένη καριέρα του.

Στην Ευρώπη βρέθηκε για πρώτη φορά το 1982 για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ενώ πέρασε και από τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Τα δύο γκολ του κόντρα στην Αγγλία στον προημιτελικό του μουντιάλ του 1986 είναι από τα πιο πολυσυζητημένα, για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Το ένα θεωρείται ίσως το καλύτερο όλων των εποχών αφού περνάει σχεδόν όλη την αγγλική ομάδα μέχρι να σκοράρει, ενώ το άλλο δείχνει την πονηριά του. Ήταν το περίφημο «χέρι του θεού»!

Δείτε ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, μαζεμένες σε ένα απίθανο βίντεο:

Δείτε συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

https://www.youtube.com/watch?v=8_dQjWc_8eo

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.