ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ στην Καλιφόρνια: Ένα υγιέστατο 9χρονο κορίτσι πέθανε λίγες μέρες, μετά τον εμβολιασμό με Pfizer για Covid

1 min read

Τα δεδομένα της VAERS που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (29/7/2022) από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν 1.357.940 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από όλες τις ηλικιακές ομάδες μετά από εμβόλια για τον Covid, συμπεριλαμβανομένων 29.790 θανάτων και 247.686 σοβαρών παθήσεων μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 22 Ιουλίου 2022.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν νέα δεδομένα που δείχνουν συνολικά 1.357.940 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβόλια Cοvid που υποβλήθηκαν μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 22 Ιουλίου 2022 στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS).
Πρόκειται για μια αύξηση κατά 6.990 ανεπιθύμητες ενέργειες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Το VAERS είναι το κύριο σύστημα που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση για την αναφορά ανεπιθύμητων αντιδράσεων εμβολίων στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία περιελάμβαναν συνολικά 29.790 αναφορές θανάτων – αύξηση 155 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα – και 247.686 σοβαρές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων θανάτων, κατά την ίδια χρονική περίοδο – 1.010 αυξημένες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, γράφει ο ιστότοπος Noqreport.

Οι θάνατοι

Από τους 29.790 αναφερόμενους θανάτους, 19.236 περιπτώσεις αποδίδονται στο εμβόλιο Covid της Pfizer, 7.917 στη Moderna, 2.584 στη Johnson & Johnson (J&J) και καμία δεν έχει ακόμη αναφερθεί για το Novavax.
Εξαιρουμένων των «ξένων αναφορών» στο VAERS, 848.094 ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων 13.805 θανάτων και 86.604 σοβαρών παθήσεων, αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 22 Ιουλίου 2022.
Οι ξένες αναφορές είναι εκείνες που στέλνουν ξένες θυγατρικές σε κατασκευάστριες εμβολίων στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), εάν ένας κατασκευαστής ειδοποιηθεί για μια αναφορά ξένης περίπτωσης που περιγράφει ένα συμβάν που είναι και σοβαρό και δεν εμφανίζεται στην ετικέτα του προϊόντος, ο κατασκευαστής πρέπει να υποβάλει την αναφορά στο VAERS.
Από τους 13.805 θανάτους στις ΗΠΑ που αναφέρθηκαν έως τις 22 Ιουλίου, το 7% συνέβη εντός 24 ωρών από τον εμβολιασμό, το 15% σημειώθηκε εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό και το 54% σημειώθηκε σε άτομα που εμφάνισαν έναρξη των συμπτωμάτων εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό.


Θάνατος 9χρονου κοριτσιού

Στις ΗΠΑ, μέχρι τις 20 Ιουλίου είχαν χορηγηθεί 601 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων 355 εκατομμυρίων δόσεων Pfizer, 227 εκατομμυρίων δόσεων Moderna και 19 εκατομμυρίων δόσεων Johnson & Johnson (J&J).
Από τα στοιχεία του VAERS αίσθηση προκαλεί ο θάνατος ενός 9χρονου κοριτσιού από την Καλιφόρνια, που πέθανε δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τον Covid.
Το παιδί παρουσίασε κοιλιακό άλγος, πονόλαιμο και πόνο στο στήθος κατά τις 2 έως 3 ημέρες πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την έκθεση του VAERS, η οποία δεν έδειξε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Πιέσεις για εμβόλια

Την ίδια ώρα, ανώτατα στελέχη της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δέχθηκαν πιέσεις από εταιρείες εμβολίων και από τον Λευκό Οίκο για εγκρίνουν άμεσα τις ενισχυτικές δόσεις.
Η Dr Marion Gruber, διευθύντρια του Γραφείου Έρευνας και Επιθεώρησης Εμβολίων του FDA (OVRR), δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ που εταιρείες (όπως η Pfizer και η Janssen) προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην OVRR μέσω δημοσίων σχέσεων και άλλων μεθόδων».
«Πρέπει να μας δοθεί χρόνος για να εξετάσουμε τα δεδομένα τους και δεν μπορεί να μας πιέσουν αυτές οι εταιρείες και να επιβάλουν χρονοδιαγράμματα που δεν έχουν νόημα», είπε η Dr Marion Gruber στον Dr Peter Marks, διευθυντή του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Φαρμάκων του FDA, στο email της 25ης Αυγούστου 2021.
Οι 126 σελίδες των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ήρθαν στο φως από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Judicial Watch, δείχνουν ότι υπήρχε αυξανόμενη πίεση στο Γραφείο Έρευνας και Επιθεώρησης Εμβολίων του FDA τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και από φαρμακευτικές εταιρίες ώστε να εγκρίνουν άμεσα τις ενισχυτικές δόσεις».
Η πίεση προκλήθηκε εν μέρει από μια κοινή δήλωση που υπογράφηκε από την αναπληρώτρια επίτροπο του FDA, Janet Woodcock, τον επί χρόνια διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, Anthony Fauci, και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης Biden


9_33.JPG

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.