ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ: Πουλούσαν κανονικά βρεφικό γάλα που είχε αποσυρθεί

1 min read

Η εταιρεία Lactalis συνέχισε την διάθεση 8.000 τόννων γάλακτος σε σκόνη που παρήχθη στο εργοστάσιο της Κραόν, πηγή του μολυσμένου με σαλμονέλα βρεφικού γάλακτος στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Canard Enchaine.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα στηρίζει τις πληροφορίες της σε «έγγραφα της νομαρχίας της Μαγιέν» που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα. Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) δεν κατόρθωσε να έλθει σε επαφή με την Lactalis.
«Η απόφαση να επιτραπεί η κατανάλωση 8.000 τόννων γάλακτος σε σκόνη μας εξέπληξε, διότι τότε δεν ξέραμε εάν η μονάδα που παρήγαγε γάλα για ενηλίκους ήταν επίσης μολυσμένη. Ισοδυναμούσε με την ανάληψη χωρίς λόγο ρίσκου για την δημόσια υγεία», δήλωσε στο Canard Enchaine υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Καταπολέμησης της Απάτης (DGCCRF) που δεν κατονομάζεται.

Η Ενωση οικογενειών των δεκάδων θυμάτων του μολυσμένου με σαλμονέλα βρεφικού γάλακτος, που είχε πρόσβαση στους φακέλους, κατήγγειλε «τις νέες τουλάχιστον ανησυχητικές αποκαλύψεις».

Η γαλλική εταιρεία Lactalis διέψευσε ότι πούλησε 8.000 τόννους γάλακτος σε σκόνη εν δυνάμει μολυσμένου με σαλμονέλα, απαντώντας στις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Canard Enchaine, οι οποίες προέρχονται από έγγραφα της νομαρχίας της Μαγιέν.

«Οι 8.000 τόννοι στους οποίους αναφέρεται το Canard Enchaine παρασκευάσθηκαν στην Μονάδα 2 στην οποία δεν υπήρχε μόλυνση και ήταν περιορισμένη σε ανεξάρτητο κύκλωμα συσκευασίας. Επίσης, με κάθε διαφάνεια με τις αρχές, για τα προϊόντα αυτά δεν ίσχυε εντολή απόσυρσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lactalis με την οποία «καταδικάζονται κατηγορηματικά οι αβάσιμοι ισχυρισμοί» του δημοσιεύματος του Canard Enchaine.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.