ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ και δέος στην Ουκρανία Διακόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα και η πρόσβαση στο ίντερνετ – Ακολουθούν υδροηλεκτρικοί σταθμοί και τα δίκτυα του νερού

1 min read

Σοκ και δέος έχει προκληθεί στην Ουκρανία και στους Δυτικούς από τον για πρώτη φορά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στις 24 Φεβρουαρίου βομβαρδισμό των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών.

Οι ρωσικές δυνάμεις με Αεροπορία και κατευθυνόμενα βαλλιστικά όπλα, αλλά και βλήματα cruise από χθες έχουν επιστρέψει την Ουκρανία στον 19ο αιώνα καθώς υπάρχει ολικό black out στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στην Ανατολική Ουκρανία είναι σχεδόν ολοκληρωτικό.

Σε μία εποχή που η εξάρτηση από τον ηλεκτρισμό για τα πάντα, από τις μεταφορές μέχρι τις επικοινωνίες, είναι ολοκληρωτική, αυτή ήταν η μόνη λογική στρατηγική κίνηση που έπρεπε η Ρωσία να έχει κάνει από την αρχή.

Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι Ουκρανοί έχουν χάσει την πρόσβασή τους στο ίντερνετ, το οποίο είναι σημαντικό για επικοινωνία και ενημέρωση.

Τα ρούτερ και οι γραμμές δεν μπορούν να δουλέψουν ενώ τα κινητά δεν μπορούν να φορτιστούν.

Πέραν των πρακτικών λόγων (με κινητά κάποιοι ουκρανόφωνοι κάτοικοι μπορούν να δίνουν πληροφορίες για τις κινήσεις των Ρώσων), το να μην υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και χρήση του κινητού σε μία κοινωνία εθισμένη στα social media και όχι μόνο ισοδυναμείς με μία κοινωνία που δεν έχει βενζίνη.

Χωρίς ηλκετρικό ρεύμα οι Ουκρανοί δεν μπορούν να φορτίσουν μπαταρίες οχημάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ηλεκτροκινούμενους σιδηροδρόμους για να μεταφέρουν στρατεύματα εκεί που τους «καίει» δηλαδή στην Χερσώνα και στο Χάρκοβο.

Βασικά είναι απορίας άξιον τι περίμεναν τόσο καιρό.

Δεν είναι τυχαίο ότι βομβαρδίστηκαν ενεργειακές εγκαταστάσεις από το Κίεβο και την Οδησσό μέχρι το Ντόνμπας.

Από το Κίεβο και την Οδησσό μεταφέρθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ενισχύσεων για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Χερσώνα και Χάρκοβο.

Ο επόμενος στόχος των Ρώσων είναι τα υδροηλεκτρικά φράγματα και εν συνεχεία το νερό και η υδροδότηση καθώς ήδη οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των αντλιών που απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι εναλλακτικές γεννήτριες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες καθώς απαιτούν την χρήση πετρελαίου και έχουν ήδη μεγάλο πρόβλημα.

Φυσικά αυτό θα πρέπει να προβληματίσει και την Ελλάδα καθώς τέτοια χτυπήματα θα μπορούσαν να «παραλύσουν» την χώρα σε ότι αφορά την μεταφορά στρατευμάτων σε καίρια σημεία κατά την διάρκεια μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.

Ο Β.Πούτιν πήρε την απόφαση να υλοποιήσει μία εισήγηση που είχε από το Μάρτιο και την οποία απέρριπτε καθώς θεωρούσε πως υπήρχε περιθώριο συνεννόησης με το ουκρανικό καθεστώς.

Η τελευταία επίθεση και κυρίως η συμπεριφορά των Ουκρανών απέναντι στον άμαχο ρωσόφωνο πληθυσμό (όταν εντοπίζουν κινητά με σύνδεση στο ρωσικό δίκτυο η ρωσικά διαβατήρια τους εκτελούν επιτόπου) τον ώθησαν να αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από τον Μάρτιο.

Άλλωστε οι Αμερικανοί τόσο στο Ιράκ όσο και στην Γιουγκοσλαβία, οι πρώτοι τους στόχοι ήταν ακριβώς οι υποδομές στρατηγικής σημασίας.

Φαίνεται ότι ο πόλεμος με το «γάντι» κάτι για το οποίο κατηγορούσε μερίδα των Ρώσων αναλυτών και του επιτελείου τον Β.Πούτιν τελείωσε οριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.