ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ για τους συνταξιούχους: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει σε νέες περικοπές των αποδοχών τους!

1 min read

Ποιος δεν θυμάται την έκφραση «τιμημένα γηρατειά» που χρησιμοποιούσε ο λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου στο παρελθόν; Στα χρόνια των εθνοκτόνων μνημονίων τα «τιμημένα γηρατειά» έχουν αμέτρητες περικοπές στις συντάξεις τους, οι οποίες δείχνουν να μην έχουν τελειωμό, καθώς οι 75 στους 100 συνταξιούχους θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες γενναίες περικοπές στο εισόδημά τους από τον Δεκέμβριο, όταν και θα κατατεθούν τα ποσά με τις συντάξεις του Ιανουαρίου 2019.

Οι 15 στους 100 θα έχουν οριακές ή και καθόλου μεταβολές, ενώ  ο ένας στους 10 που θα δικαιούται αύξηση στην σύνταξή του λόγω του επανυπολογισμού, δεν θα πάρει παρά ένα μέρος, καθώς ο νόμος -κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της κυβέρνησης- προβλέπει ότι σε περίπτωση θετικής διαφοράς αυτή θα αποδίδεται στον δικαιούχο σε πέντε ετήσιες δόσεις…

Τα στατιστικά ευρήματα αποτυπώνουν την εικόνα της κατάστασης που θα δημιουργηθεί από το νέο έτος στις τάξεις των συνταξιούχων λόγω της επικείμενης κατάργησης της προσωπικής διαφοράς. Το να μην εφαρμοστεί το μέτρο είναι πλέον… όνειρο καθώς ακόμη και η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έχει αποδεχτεί ότι δεν θα θέσει καν το ζήτημα για να μην προκληθούν καθυστερήσεις στην διαπραγμάτευση.

Οι υπολογισμοί της προσωπικής διαφοράς έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό -άλλωστε και από την πλευρά των δανειστών ασκούνται πολύ μεγάλες πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση- αλλά οι συνταξιούχοι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το τι τους περιμένει για ευνόητους λόγους. Κανονικά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μάθουν πολλούς μήνες νωρίτερα για την προσωπική διαφορά που τους υπολογίζει το ασφαλιστικό ταμείο, καθώς και το ποσό που πρόκειται να «κουρευτεί» από το τέλος της φετινής χρονιάς.

Η μέγιστη περικοπή θα φτάσει στο 18%, ενώ θα θιγούν τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις. Προστασία για τους χαμηλοσυνταξιούχους αυτή την φορά δεν θα υπάρξει, καθώς για πρώτη φορά από την είσοδο της Χώρας στο μνημόνιο θα πληγεί το εισόδημα και ανθρώπων που εισπράττουν σύνταξη της τάξεως των 600-700 ευρώ τον μήνα.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, φρόντισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να μιλήσει για τις «συντάξεις που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής για τους ηλικιωμένους, εφόσον βέβαια συνοδευτεί από βελτίωση του επιπέδου των αμοιβών και συνδυαστεί με πρόσθετες μεταβιβαστικές πληρωμές του κράτους από τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

Το πώς συνδυάζεται το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, στο οποίο αναφέρεται η υπουργός, με τις περικοπές του 18% στις συντάξεις των 700 ευρώ -οι οποίες ύστερα από αυτή την μείωση θα πέσουν στα 580 ευρώ- ή την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ που επίσης θα δρομολογηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, είναι κάτι που μόνο η ίδια η Αχτσιόγλου γνωρίζει.

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση φροντίζει να συνεχίζει «επάξια» το έργο «τσεκουρώματος» (και) των συντάξεων, που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι μνημονιακοί προκάτοχοί της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.