ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ από επιδημιολόγους»: Με μάσκες και το 2022 – Εμβολιασμοί σε μικρά παιδιά 12 ετών!

1 min read

Σε νέο κρεσέντο δηλώσεων προχώρησαν οι κυβερνητικοί επιδημιολόγοι με επικεφαλής την  καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ανέφερε πως ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα φοράμε υποχρεωτικά τις μάσκες έως και το 2022 ενώ δεν έκρυψε τα σχέδιά της να ξεκινήσει και τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 12 ετών!

  • Όπως είπε η κ.Παπαευαγγέλου ακόμη, ότι με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό (σ.σ. δηλαδή τέλος Πάσχα στο χωριό) καθώς ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς.
  • Ωστόσο όπως επισημαίνει θα εξεταστεί το θέμα όταν έρθει η ώρα του σε μία -δύο εβδομάδες στη «γραμμή» Ν.Χαρδαλιά, ο οποίος εχθές είχε δηλώσει το ίδιο. .
  • «Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου».
  • Από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, οι περισσότερες μεταδόσεις αυτή την εποχή, αφορούν συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, είπε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια, σε συνένευτξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο FM» η οποία εξηγεί λεπτομερώς το σκεπτικό της επιτροπής για το άνοιγμα των Λυκείων την Δευτέρα, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν θυμοί και δυσαρέσκειες, ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι ομόφωνες.

«Είμαστε επιστήμονες, συζητούμε, επιχειρηματολογούμε και καμιά φορά διαφωνούμε. Σεβόμαστε όμως, ο ένας τη γνώμη του άλλου».

Η κ. Παπαευαγγέλου στη συνέχεια ανέπτυξε τα σχέδιά της επιτροπής των «ειδικών» να προχωρήσουν σε μαζικούς εμβολιασμούς παιδιών:

«Είναι πιθανό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, να εμβολιάζονται παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα» σημείωσε.

Δημοσίευση στα Social Media