ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοκ – Αγόρι πέθανε από μυοκαρδίτιδα λίγες μέρες μετά από τον εμβολιασμό με Pfizer για Covid – 19

1 min read

Σοκ προκαλεί η είδηση, πως ένας νεαρός πέθανε από καρδιακή φλεγμονή μετά από εμβολιασμό για τον Covid.
Το αγόρι απεβίωσε, αφού υπεβλήθη στο εμβόλιο της Pfizer και στην πορεία διαπιστώθηκε πως έπασχε από μυοκαρδίτιδα όπως αποκάλυψαν ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 19 Μαΐου.
Το παιδί παρουσίασε πυρετό 12 ημέρες μετά τη λήψη της δόσης, που ήταν η πρώτη του.
Μια μέρα αργότερα, ένιωσε πόνο στην κοιλιά και είχε τάση για εμετό.
Δυστυχώς πέθανε εκείνη την ημέρα.

Ταχεία κλινική πορεία

«Αυτός ο ασθενής είχε μια ταχεία κλινική πορεία.
Από τη στιγμή που άρχισε να νιώθει πόνους στην κοιλιά, την 13η ημέρα μετά την πρώτη δόση μέχρι τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και στη συνέχεια πέθανε, δεν πέρασαν παραπάνω από δύο ώρςς», δήλωσε ο Tom Shimabukuro, αναλυτής εμβολίων των CDC.
«Υπάρχουν ιστοπαθολογικά στοιχεία μυοκαρδίτιδας κατά τη νεκροψία, και αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν η αιτία θανάτου», πρόσθεσε.
Επίσης δύο έφηβοι πέθαναν λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer.
Η ημερομηνία και η τοποθεσία του πρόσφατα αναφερθέντος θανάτου δεν είναι σαφής, εκτός από το ότι συνέβη μεταξύ φθινοπώρου του 2021 και 24 Απριλίου 2022.
Το αγόρι που πέθανε ήταν μεταξύ 5 και 11 ετών.

Τα εμβόλια πιο επικίνδυνα από τον ιό


Ο θάνατος αναφέρθηκε στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS).
Το παιδί δεν έπασχε από κάποια ιογενή μόλυνση, την ημέρα κατά την οποία απεβίωσε, σύμφωνα με όλες τις εξετάσεις ενώ τα CDC συνεχίζουν να εξετάζουν την υπόθεση.
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα παιδιά, ιδιαίτερα οι άνδρες, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής από τον εμβολιασμό κατά του Covid από ό,τι από τον ίδιο τον ιό, συμπεριλαμβανομένης μιας εργασίας που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο, υπενθυμίζει ο ιστότοπος Epoch Times.

Δεκάδες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας

Οι ερευνητές των CDC σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο κατέληξαν στο αντίθετο συμπέρασμα.
«Και για τα δύο φύλα αλλά και για όλες τις ηλικιακές ομάδες ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών επιπλοκών είναι σίγουρα υψηλότερος με τη μόλυνση από τον Covid σε αντίθεση με τον εμβολιασμό», είπε ο Matthew Oster, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για το ευρύ κοινό για να αναγνωρίσει, ότι ο κίνδυνος για αυτές τις επιπλοκές είναι υψηλότερος με τη νόσο παρά με τον εμβολιασμό», δήλωσε με τη σειρά του ο γιατρός Jamie Loehr.
Οι επικριτές της εν λόγω έρευνας είπαν ότι η μελέτη των CDC δεν είναι αξιόπιστη, επειδή ο παρονομαστής της απέκλειε τις λοιμώξεις που ανιχνεύθηκαν από tests σε σπίτια, σχολεία και φαρμακεία.
Ο Shimabukuro είπε επίσης ότι τα CDC έχουν επαληθεύσει άλλες 19 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό, με 16 από τους ασθενείς να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.
Από αυτούς, 14 είχαν αναρρώσει μέχρι τη στιγμή που αναφέρθηκαν τα συμπτώματα στο VAERS.
Το ποσοστό μυοκαρδίτιδας ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν σε άνδρες ηλικίας 5 έως 11 ετών ήταν 2,7, το οποίο είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο αλλά πολύ χαμηλότερο από τις 74 ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν σε άνδρες 16 και 17 ετών.
Οι γυναίκες έχουν χαμηλότερα ποσοστά.

VACCINATION.JPG
www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.