ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοϊγκού: Η Ρωσία  ανησυχεί για την πιθανή χρήση μιας “βρόμικης βόμβας” από την Ουκρανία

1 min read

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε στο Γάλλο ομόλογό του στη διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ότι η Μόσχα ανησυχεί για την πιθανή χρήση μιας “βρόμικης βόμβας” από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Σοϊγκού και του Γάλλου υπουργού Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Σοϊγκού είπε ότι ο πόλεμος έχει την τάση να εξελίσσεται σε μία “ευρεία, μη ελεγχόμενη κλιμάκωση” της σύγκρουσης.

Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι η Γαλλία διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την επιθυμία της, αναφορικά με μία ειρηνική επίλυση της πολεμικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Ο Λεκορνί ανέφερε επίσης, σε μία ανακοίνωσή του ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού εξέφρασε στον ίδιο, τους φόβους της Ρωσίας ότι η Ουκρανία είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μία “βρόμικη βόμβα”.

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η Γαλλία αρνήθηκε να συρθεί σε οποιαδήποτε μορφή κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, με έμφαση στις πυρηνικές επιλογές και ότι ο Λεκορνί προγραμματίζει να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Συνομιλία με Ακάρ και Γουάλας

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία στη διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επανέλαβε στον Χουλουσί Ακάρ τις ανησυχίες που εξέφρασε νωρίτερα σήμερα, στο Γάλλο ομόλογό του για το ενδεχόμενο χρήσης μιας “βρόμικης βόμβας” από την Ουκρανία προκειμένου να κλιμακωθεί η πολεμική ένταση.

Ο Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας, στον οποίο εξέφρασε παρόμοιες ανησυχίες.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν παρουσίασε κάποιες αποδείξεις για να υποστηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.