ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σοφία Μπεκατώρου: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από αράγοντα που έχει ακόμα θέση ισχύος

1 min read

Η Σοφία Μπεκατώρου, κάτοχος χρυσού μεταλλίου στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό κανάλι του περιοδικού Marie Claire, δήλωσε πως, όταν ήταν σε ηλικία 21 ετών, αθλητικός παράγοντας, την παρενόχλησε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Δυστυχώς εγώ βίωσα σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από παράγοντα σε ηλικία 21 ετών. Είπα “όχι”, αλλά ο άλλος δεν το σεβάστηκε και από πλευράς μου δεν έγινε ένα ξέσπασμα ώστε να μπορέσω να κάνω τη δική μου επανάσταση στη δεδομένη χρονική στιγμή. Τώρα, χρόνια μετά, έχοντας δύο παιδιά και σκεπτόμενη ότι κάποια άλλα θα βρεθούν στη θέση μου, παίρνω το θάρρος να μιλήσω γι’ αυτό. Ο τρόπος που με πλησίασε δεν με έβαλε σε υποψία ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι μεταξύ μας. Δεν είχα άμυνες. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν φοβόμουν να μείνω μόνη μαζί του. Όταν κάποια πράγματα ξεπέρασαν το όριο που θεωρούσα εγώ επιτρεπτό και του ζήτησα να σταματήσει, εκείνος με έκανε ουσιαστικά να αμφιβάλλω γι’ αυτό που ζω λέγοντάς μου “δεν είναι τίποτα, δεν σημαίνει κάτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά η 43χρονη.

«Είχε θέση ισχύος και εξακολουθεί να έχει, με αποτέλεσμα να μπορεί να είναι παρών σε αποστολές. Είχε υποστηρικτική συμπεριφορά, στην πραγματικότητα όμως η υποστήριξη έκρυβε σκοπιμότητα. Το σκέφτομαι τώρα και πραγματικά αηδιάζω, με την έννοια ότι δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ένας άνθρωπος που αντιπροσώπευε για μένα μία πατρική φιγούρα, λόγω ηλικίας και θέσης, εκμεταλλεύτηκε τη θέση του κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν είχε καμία μεταμέλεια και αξιοπρέπεια», πρόσθεσε η Σοφία Μπεκατώρου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.