ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Smartphones: Ποιο λογισμικό θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 4 Ιανουαρίου

1 min read

Τέλος σε λογισμικό για smartphones βάζει γνωστή εταιρεία από τις 4 Ιανουαρίου, όπως έχει γίνει γνωστό από τις 22 Δεκεμβρίου.

Η καναδική εταιρεία, BlackΒerry, ανακοίνωσε στις 22 Δεκεμβρίου ότι, από τις 4 Ιανουαρίου, θα σταματήσει να προσφέρει υποστήριξη για μηνύματα SMS, κλήσεις και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με το εν λόγω μέτρο να επηρεάζει επίσης τις λειτουργίες εάν η σύνδεση γίνεται μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

Αυτή η απόφαση θα επηρεάσει μόνο χρήστες που εξακολουθούν να έχουν κινητά τηλέφωνα με εγκατεστημένο το αρχικό λογισμικό, δηλαδή με BlackBerry 10BlackBerry 7.1 ή παλαιότερες εκδόσεις, οι οποίες δεν θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνουν σύντομα μηνύματα κειμένου ή να χρησιμοποιούν την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης από το παλιό σας κινητό.

Ωστόσο, δεν θα επηρεαστούν τα BlackBerry με λειτουργικό σύστημα Android, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως συνήθως.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της BlackBerry επισημαίνεται: «Οι υπηρεσίες παλαιού τύπου για το BlackBerry 7.1 OS και παλαιότερες εκδόσεις, για το λογισμικό BlackBerry 10, για το BlackBerry PlayBook OS 2.1 και προηγούμενες εκδόσεις, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες μετά τις 4 Ιανουαρίου 2022. Από αυτήν την ημερομηνία, οι συσκευές που εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες και το λογισμικό παλαιού τύπου μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ή το δίκτυο Wi-Fi, δεν θα λειτουργεί πλέον σωστά, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών δεδομένων, τηλεφωνικών κλήσεων, SMS και έκτακτης ανάγκης».

Η BlackBerry είχε τη χρυσή της εποχή το 2004, όταν αφού κατέκτησε την επιχειρηματική αγορά, παρουσίασε τον εξοπλισμό προσωπικής της χρήσης.

Μια από τις πιο δημοφιλείς συσκευές ήταν το Pearl, το οποίο το 2006 τράβηξε την προσοχή όλων με το καινοτόμο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, BlackBerry Messenger, και το χαρακτηριστικό trackball, που επέτρεπε την κύλιση στην οθόνη.

Ωστόσο, η εμφάνιση λογισμικών, όπως το iOS και το Android, σηματοδότησε ένα σημείο καμπής για την εταιρεία, καθώς οι εσωτερικές διαφορές και η έλλειψη ταχύτητας στη λήψη αποφάσεων εμπόδισαν την BlackBerry να προσαρμοστεί στην ταχεία εμφάνιση νέων τεχνολογιών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.