ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκοτώθηκε ο Ολιβιέ Ντασό σε πτώση του ελικοπτέρου του μετά την πώληση των 18 μαχητικών Rafale στην Ελλάδα!

1 min read

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό, ισχυρός άνδρας της αεροναυπηγικής εταιρείας Dassault που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του, ελάχιστες εβδομάδες μετά την συμφωνία πώλησης των 18 μαχητικών Rafale στην Ελλάδα.

Ο 69χρονος Ολιβιέ Ντασό, γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό, σκοτώθηκε στην περιοχή Calavdos στη Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία, επτά μήνες μετά την μυστική επίσκεψή του στην Ελλάδα και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις αρχές Αυγούστου, όταν και έκλεισε την πώληση των 18 Rafale στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποχαιρέτησε τον Ολιβιέ Ντασό με ανάρτησή του στο Twitter. «Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του», έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ήταν μέλος του UMP, όπως είναι ο γιος του Olivier, ο οποίος είναι βουλευτής στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ήταν δήμαρχος στην πόλη Corbeil-Essonnes, νότιο προάστιο του Παρισιού. Το 2005 εγκαινίασε το αξίας 2 εκατ. ευρώ Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο (στο οποίο υπήρχε και τέμενος) στην πόλη του.Τον Δεκέμβριο του 1998, καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση για την συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Belgian Agusta και του επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 βελγικών φράγκων (περίπου €1.500).

Το 2004 έγινε γερουσιαστής και από αυτή την θέση, υποστήριξε ανοιχτά θέσεις του συντηρητικού κόμματος στα θέματα της οικονομίας και της απασχόλησης, ισχυριζόμενος ότι οι κανονισμοί στους φόρους και στο εργατικό δυναμικό στην Γαλλία καταστρέφουν τους επιχειρηματίες. Τον Νοέμβριο του 2012, απαντώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης Αιρώ να νομιμοποιήσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων, ο Ντασό ανέφερε σε μια συνέντευξη στο France Culture ότι η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων θα προκαλέσει «μηδενική ανανέωση του πληθυσμού. Θα έχουμε μια χώρα ομοφυλόφιλων. Και μέσα σε δέκα χρόνια δεν θα απομείνει κανένας άνθρωπος στην χώρα. Αυτό είναι ανόητο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.