ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκόπια: Πόσο το… κεφάλι; Σοκαριστικές καταγγελίες για δωροδοκίες, εκβιασμούς και «ζωοπανήγυρη»!

1 min read

Μαραθώνιες «ζυμώσεις» στα Σκόπια, με τον Ζόραν Ζάεφ να προσπαθεί να βρει τον… πολυπόθητο αριθμό «80». Τους 80 βουλευτές που αποτελούν τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ώστε να «περάσει» η Συνταγματική Αναθεώρηση, που αποτελεί και το «κλειδί» για να κάνει η γειτονική χώρα το… χρέος της αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Χαμός στα Σκόπια

Η συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Αρκετά ΜΜΕ ανέφεραν πως είναι πλέον αμφίβολο εάν θα διεξαχθεί σήμερα ή αναβληθεί γι΄άλλη ημέρα.

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες από τα Σκόπια φέρνουν την… ανατροπή! Κι αυτό διότι αναφέρουν πως η συνεδρίαση της Βουλής στα Σκόπια, αναμένεται τελικά να ξεκινήσει στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος).

Όλη αυτή η κατάσταση, βέβαια, δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμό.

Το VMRO μιλά για δωροδοκίες, απειλές, εκβιασμούς!

Ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός VMRO-DPMNE, μετά την ανακοίνωση ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 22:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικαλείται κανονισμό της Βουλής σχετικά με τους προβλεπόμενους χρόνους διάρκειας μιας συνεδρίασης.

Ουσιαστικά από το VMRO λένε πως μέχρι τις 18:30 (σ.σ. τοπική ώρα) δεν είχαν επίσημη ενημέρωση κι έτσι για το κόμμα η σημερινή μέρα θεωρείται πως έχει λήξει!

Δεν μένουν όμως εκεί! Ζητούν από τους αρμόδιους να ερευνήσουν τις καταγγελίες που υπάρχουν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν πως ασκούνται πιέσεις, απειλές, εκβιασμοί, ακόμα και απόπειρες δωροδοκίας σε βουλευτές για να επηρεαστεί η απόφασή τους!

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση στο Facebook από τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή και επικεφαλής του συνεργαζόμενου με το VMRO «Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων της Μακεδονίας», Ιβάν Στοΐλκοβιτς.

Ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Το κοινοβούλιο ως ζωοπανήγυρη…».

Δείτε την ανάρτηση

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος πριν από λίγο του Κοινοβουλίου της χώρας, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων: «Γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος».

«Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ. Αυτή η δήλωση, πάντως, έχει την δική της αξία. Διότι τι μπορεί να σημαίνει η φράση «υπό κανονικές συνθήκες». Τι συνιστά… μη κανονικότητα;

Με πληροφορίες από: 1tv.mk

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.