ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκληρή κριτική αιχμές στην κυβέρνηση ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς

1 min read

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με με πολλαπλά μηνύματα και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Σκληρή κριτική με αιχμές σχεδόν σε κάθε τομέα των κυβερνητικών χειρισμών ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι»

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για τον πρόσφατο ανασχηματισμό αλλά και το κάλεσμα Μητσοτάκη για διεύρυνση προς τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς κάνοντας λόγο για… μετατόπιση.

«Όταν “επιλέγονται” άτομα με αντίθετες θέσεις, αυτό δεν λέγεται “διεύρυνση” – αυτό λέγεται “μετατόπιση”! Ξέρετε, με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού” δεν κατακτάμε το “πολιτικό Κέντρο”», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

O κύριος Σαμαράς επιμένει πως δε θα ψηφίσει τα μνημόνια για τη Βόρεια Μακεδονία ενώ για τα ελληνοτουρκικά εκτίμησε πως Αθήνα και Λευκωσία θα έπρεπε να έχουν τηρήσει πιο σκληρή στάση στο θέμα της Αμμοχώστου.

«Ελλάδα και Κύπρος έπρεπε να είχαν ήδη αντιδράσει εντονότερα. Πρώτον, θα έπρεπε να πιέζουν συνεχώς την ΕΕ για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ακόμα και βέτο σε ευρωπαϊκές αποφάσεις θα μπορούσαμε ίσως να θέσουμε!».

Η εσωκομματική αμφισβήτηση του κ. Μητσοτάκη αποτελεί αντανάκλαση της φθοράς του μέσα στην κοινωνία, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νέα παρέμβαση του κ. Σαμάρα, που αμφισβητεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει την προεκλογική του απάτη σε κεντρικά ζητήματα όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε η αντιπολίτευση.

«Μητσοτάκης, Τσίπρας και τα παπαγαλάκια τους επιχειρούν να στήσουν ένα τεχνητό δίπολο στις εκλογές, να πολώσουν για να κρύψουν τη γύμνια της πολιτικής τους. Εμείς δεν θα γίνουμε ορντινάντσα κανενός», δήλωσε με τη σειρά της Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το «αντίο» στη Μέρκελ

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν κρύβει την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε μαζί του η Άγκελα Μέρκελ.

«Η κυρία Μέρκελ οραματίστρια δεν ήταν. Διαχειρίστρια ήταν (…) “Στενοχωριέται” σήμερα για όσα ζητούσε τότε από τους Έλληνες. Αλλά όταν, κατά δήλωσή όλων τους “τα καταφέρναμε”, τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μας! Δεν θυμάμαι να στήριξε την Ελλάδα».

Αντιθέτως ο αποχαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα στην γερμανίδα καγκελάριο, ήταν αρκετά πιο ένθερμος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να θυμάται το πρώτο τους τηλεφώνημα.

«Το πρώτο μας τηλεφώνημα έγινε το 2015 ύστερα από δική της πρωτοβουλία. Μου ζήτησε να συζητήσουμε για τις διαφορές των απόψεών μας πρόσωπο με πρόσωπο, αντί μέσω τρίτων. Το γεγονός ότι βρήκαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό παρά τις δυσκολίες ήταν κάθε άλλο παρά αυτονόητο και αναμενόμενο».

«Τη θεωρώ συμπαθητική φιγούρα. Ως αξιοπρεπή άνθρωπο που επιδιώκει αδίστακτα αυτόν που εκείνη θεωρεί ως σωστό δρόμο», δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Η Άγκελα Μέρκελ συνάντησε και «άλλαξε» πολλούς πρωθυπουργός και στην Ελλάδα από τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα και σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.