ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκληρή επίθεση των Αρμενίων στην Τουρκία: «Δεν μπορεί να παραδεχτεί το παρελθόν της»

1 min read

Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας Άννα Ναγκνταλιάν σχολίασε τη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την 100η επέτειο από την υπογραφή της ειρηνευτικής συνθήκης των Σεβρών.

Σύμφωνα με την ίδια, η αντίδραση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας στις εκδηλώσεις για την 100η επέτιο από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών που έλαβε μέρος στην Αρμενία, καταδεικνύει για άλλη μια φορά την αδυναμία αυτής της χώρας να παραδεχτεί το παρελθόν της.

“Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η σημερινή τουρκική κυβέρνηση, η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να υποτιμήσει την Οθωμανική κληρονομιά, αντιδρά τόσο νευρικά στην αναφορά της Συνθήκης των Σερβών με τα άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, της ίδιας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η συνθήκη ειρήνης των Σεβρών ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ιστορικό γεγονός που δεν μπορεί να συνταχτεί ή να διαγραφεί.

Αποφεύγοντας το παρελθόν της και προτρέποντας τους άλλους να «πάρουν μαθήματα από την ιστορία αντί της εχθρότητας», η Τουρκία συνεχίζει να ακολουθήσει την παραδοσιακή πολιτική της – να δικαιολογεί τη Γενοκτονία των Αρμενίων και να απειλεί τον αρμενικό λαό με νέες θηριωδίες.

Τα βήματα της Τουρκίας για την υπονόμευση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας και η στρατιωτική της στάση κατά της Αρμενίας αποτελούν μέρος της επεκτατικής πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση των γειτονικών περιοχών.

Μόνο η αναθεώρηση μιας τέτοιας πολιτικής και η ικανότητα της Τουρκίας να παραδεχτεί το παρελθόν θα ανοίξει το δρόμο για την πραγματική συμφιλίωση μεταξύ των λαών της περιοχής μας», ανέφερεται στη δήλωσή του ΥΠΕΞ της Αρμενίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.