ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Σκληρή» Ρωσία κατά Σκοπίων «Αν τολμήσετε να μπείτε στο ΝΑΤΟ θα σας… »

1 min read

«Θα προκύψουν αρνητικές επιπτώσεις» από την ενδεχόμενη είσοδο της χώρας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δήλωσε η Μόσχα κάνοντας την πρώτη ηχηρή παρέμβαση στο Σκοπιανό.

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ, έπειτα από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της χώρας με τον Σκοπιανό πρεσβευτή στη Μόσχα, τόνισε ότι «οι δύο πλευρές συζήτησαν τις θέσεις τους για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων».

Η ρωσική πλευρά υπογράμμισε πως «τα σχέδια εισόδου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (έτσι έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια η ρωσική πλευρά από την δεκαετία του ’90 επί Μ.Γέλτσιν) στο ΝΑΤΟ ενδεχομένως να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».

Για πρώτη φορά η Ρωσία αποφάσισε να εμπλακεί σε ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί σοβαρά γεωπολιτικά και εθνικά προβλήματα και στην χώρα μας.

Το σκεπτικό είναι πολύ απλό. Τα Σκόπια προορίζονται σαν αμερικανική «βάση» στα Βαλκάνια. Εάν ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ τότε στην Ρωσία ο μόνος σύμμαχος που θα έχει απομείνει στην χερσόνησο του Αίμου θα είναι μόνο η Σερβία η οποία και θα έχει περικυκλωθεί πανταχόθεν από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Εν ολίγοις η Ρωσία κινδυνεύει να αποκλειστεί εντελώς από τον ζωτικό για αυτήν χώρο, των Βαλκανίων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.