ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκληρές εικόνες: Αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία βασάνισαν και ακρωτηρίασαν γυναίκα βίντεο

1 min read

«Θεωρούμε την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη για αυτήν την ειδεχθή ενέργεια» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Κούρδοι

Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία κατήγγειλαν σήμερα ότι μία από τις μαχήτριές τους ακρωτηριάστηκε από τους αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία, παραπέμποντας σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας ανέφερε ότι η Μπαρίν Κομπάνε, μια μαχήτρια των κουρδικών μονάδων γυναικών YPJ, βραχίονα των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, σκοτώθηκε από τους αντάρτες που πολεμούν με την στήριξη της Τουρκίας, οι οποίοι αφού «έπαιξαν με τη σορό της, την έκοψαν σε κομμάτια», με τα γεγονότα να καταγράφει ο ερασιτεχνικός φακός.

«Θεωρούμε την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη για αυτήν την ειδεχθή ενέργεια» τονίζεται σε μια ανακοίνωση.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να επικοινωνήσει με αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να σχολιάσουν σχετικά.

Στο βίντεο διακρίνεται μια σορός να κείτεται στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος. Τμήματα του θώρακα φαίνεται πως έχουν ακρωτηριαστεί.

Τα πλάνα προκάλεσαν την οργή των Κούρδων στη βόρεια Συρία, όπως μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Πολλοί χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν φωτογραφίες της μαχήτριας στο Διαδίκτυο, ως φόρο τιμής προς εκείνη.

Η μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε από την πλευρά της ότι η γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Αφρίν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Κομπάνε ήταν περίπου 25 ετών και εντάχθηκε στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών YPJ το 2015. Σκοτώθηκε στο μέτωπο μαζί με άλλους τρεις μαχητές κοντά στην πόλη Μπουλμπούλ.

Ακολουθεί βίντεο με τη νεαρή μαχήτρια να κείτεται στο έδαφος (ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.