ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκηνικό «Ψυχρού Πολέμου» στην αν. Μεσόγειο με το «Eisenhower» και ρωσικό υποβρύχιο Kilo [pics]

1 min read

Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές χθες όταν από την αεροπορική βάση της Σούδας απογειώθηκε ένα αεροσκάφος τύπου EP-3 EP-3E (160764) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο παρακολουθούσε «απο κοντά» ακολούθησε τη διέλευση του υποβρυχίου από τα Στενά της Σικελίας.

Ταυτόχρονα, ένα αεροσκάφος της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Beech 350 εξοπλισμένο με αισθητήρες ISR (MM62300) απογειώθηκε για να εκτελέσει αποστολή αναγνώρισης και επιτήρησης του ρωσικού υποβρυχίου κλάσσης Kilo.

Τέλος, πριν από λίγη ώρα ένα αεροσκάφος της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπουATR P-72A (MM62281) απογειώθηκε και πραγματοποιεί επίσης αποστολή παρακολούθησης σχετικά με την πρόοδο της ρωσικής συνοδείας, που έχει κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και η δύναμη κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Eisenhower», στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ, όπου θα υλοποιηθεί σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών αντικειμένων με επιπλέον συμμετοχή από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δύο Υποβρυχίων και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με πληροφορίες από: ItaMilRadar

Δημοσίευση στα Social Media