ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκάνδαλο μεγατόνων απεργάζονται στην κυβέρνηση!

1 min read

Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν, η οικονομία και κοινωνία να διαλύονται και η Ελλάδα να παρουσιάζει οικονομικά αποτελέσματα τρίτου κόσμου την ώρα που η Ευρώπη ανακάμπτει, αυτό όμως για την κυβέρνηση δεν παίζει κανένα ρόλο.

Λες και οι άνθρωποι είναι απολύτως αποστασιοποιημένοι, σε μία Νιρβάνα που παραπέμπει σε αυλή φέουδου, την ώρα που οι πολίτες εξοντώνονται. Και αυτό δεν είναι κάποια αξιολογική κρίση αλλά η στυγνή αλήθεια των αριθμών.

Ενώ η υπόλοιπη Ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση από το δεύτερο στο τρίτο τρίμηνο της τάξεως του 12,6%, η Ελλάδα κατέγραψε μόλις 2,3%, Όταν μάλιστα το σύνολο της Ευρώπης κατέγραψε μέσον όρο αύξησης του ίδιου μεγέθους κατά 11,6%.

Η σύγκριση γίνεται συντριπτική αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα και πως έκανε την αυτοκτονική, όπως αποδεικνύεται, κίνηση να ανοίξει τα σύνορα χωρίς όρους με την ελπίδα ότι θα κατέγραφε μεγάλα μεγέθη στο τουριστικό προϊόν. Έχοντας μάλιστα την ψευδαίσθηση ότι με το marketing της πιο ασφαλούς χώρας θα προσέλκυε εκατομμύρια τουρίστες υψηλού επιπέδου.

Τα αποτελέσματα λοιπόν ήταν καταστροφικά και σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά κυρίως στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης. Η Ελλάδα γονάτισε και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τις χειρότερες συνέπειες της πανδημίας εξαιτίας αυτής της αυτοκτονικής επιλογής.

Και όμως, στο Μαξίμου εξακολουθούν να ζουν σε ένα παράλληλο, ευτυχισμένο σύμπαν. Σε ένα μαγικό κόσμο όπου ο Πρωθυπουργός ψωνίζει τσουρέκια και κάνει ποδηλατάδα στα μαγευτικά μονοπάτια της Πάρνηθας ως άλλος Λουδοβίκος. Ένας πραγματικός πολιτικός υπόκοσμος, απεργάζεται εξυπηρετήσεις σε επιχειρηματίες φυσικά με δημόσιο χρήμα.

Οι πληροφορίες μας λοιπόν θέλουν αυτή την καταστροφική νομενκλατούρα του Μαξίμου να ετοιμάζεται να επιδοτήσει με εκατομμύρια το πρακτορείο διανομής τύπου «Άργος», με πρόσχημα μάλιστα την λησμονηθείσα «ενίσχυση του τύπου»!

Φυσικά το «Άργος» αποτελεί μονοπώλιο, που ανήκει στα ευρύτερα συμφέροντα του κ. Μαρινάκη και ταυτόχρονα κακοδιοικείται από φιλικούς προς το Μαξίμου υπαλλήλους του εφοπλιστή-ολιγάρχη. Γεγονός που συνέβαινε μόνο στην Σοβιετική Ένωση! Ενώ οι δήθεν ανεξάρτητες αρχές όπως η επιτροπή ανταγωνισμού που θα έπρεπε ήδη να έχουν αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη, κάνουν σκανδαλωδώς τα στραβά μάτια.

Είναι μάλιστα τόσο δαιμόνιοι που έχουν βρει και τον τρόπο που θα στήσουν αυτό το σκανδαλώδες ρουσφέτι. Θα το δικαιολογήσουν ως επιδότηση που θα αφορά τα έξοδα μεταφοράς του Τύπου που έχουν αφήσει, αν όχι βοηθήσει, να καταρρεύσει. Έξοδα μεταφοράς που όμως το ίδιο το πρακτορείο πραξικοπηματικά ως μονοπώλιο, είχε φροντίσει να αυξήσει στην νέα τιμολογιακή πολιτική του! Και μάλιστα να τα επιβάλει στους εκδότες-πελάτες του είτε με την αναγκαστική συναίνεσή τους, είτε παρατύπως, αγνοώντας κάθε έννοια έννομης τάξης.

Δηλαδή το κυβερνητικό μονοπώλιο, διότι ως τέτοιο πρέπει να λογίζεται το πρακτορείο «Άργος» σήμερα, αύξησε σκανδαλωδώς τα μεταφορικά έξοδα και τώρα έρχεται η Κυβέρνηση να επιδοτήσει το πρακτορείο επάνω στην αύξηση που το ίδιο επέβαλε! Όταν φυσικά αυτή η αύξηση του τιμολογίου δεν δικαιολογείται από ούτε από τις συνθήκες της αγορά, αλλά πολλώ μάλλον, ούτε από την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μιλάμε για μία αρρωστημένη κατάσταση που παραπέμπει στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και που μόνο καλό τέλος δεν μπορεί να έχει. Και όμως, ετοιμάζονται φιέστες όπου ο ταλαντούχος κύριος Πέτσας –αλήθεια, πόσες γκάφες και αστοχίες πρέπει να κάνει ένας Υπουργός για να τον αλλάξουν– θα παρουσιάσει την αιτούμενη από όλους «ενίσχυση του Τύπου», η οποία απλώς θα αποτελεί ένα ρουσφέτι σε έναν ακόμα φιλικό επιχειρηματία. Ίσως τον πιο φιλικό. Σίγουρα τον πιο απαιτητικό.

Πηγή newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.