ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκάνδαλο: Η Υπουργός Παιδείας διορίζει καθηγητές στα Πανεπιστήμια και παρακάμπτει Πρυτάνεις και εκλεκτορικά σώματα!

1 min read

Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών για μια θέση Μάρκετινγκ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

Η θέση προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2021 με καταληκτική ημερομηνία των υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών 1/10/2021. Για τη θέση κατέθεσαν αίτηση, επτά άτομα εκ των οποίων τα τρία απέσυραν την υποψηφιότητα τους. Από τα τέσσερα εναπομείναντα άτομα, η επιτροπή των καθηγητών έκρινε ως εκλόγιμα δύο άτομα με σειρά κατάταξης: την Α.Ν. και τον Λ.Γ.

Κατά τη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος τον Μάρτιο του 2022 στο οποίο συμμετείχαν 11 καθηγητές από το Τμήμα και άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι η Α.Ν. δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα καθώς με βάση τα δικαιολογητικά (απλές επιστολές) που είχε καταθέσει δεν κατοχύρωνε τα  «τέσσερα (4) έτη τουλάχιστον αυτοδύναμης διδασκαλίας μετά την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο του Τομέα σε ΑΕΙ ή ομοταγή ιδρύματα του εξωτερικού ή αναγνωρισμένου επαγγελματικού έργου κατάλληλου επιπέδου σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή εργασίας σε αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας ή της αλλοδαπής».

Η συγκεκριμένη διαπίστωση δημιούργησε σημαντικά ερωτηματικά και ενδοιασμούς στα μέλη του εκλεκτορικού σώματος. Παράλληλα ένα μέλος του εκλεκτορικού διαπίστωσε ότι η υποψήφια έχει πολύ περιορισμένο ερευνητικό έργο για τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή (4 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες).

Η Πρόεδρος του Τμήματος, Δ.Μ., ενημέρωσε τα μέλη του εκλεκτορικού ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης επικοινώνησε με τον Νομικό Σύμβουλο του Πανεπιστημίου και τα διαβεβαίωσε εσφαλμένα ότι οι απλές επιστολές που είχε καταθέσει η υποψήφια θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη ενώ αν και η υποψήφια δεν κατέθεσε βεβαιώσεις από το υπουργείο στο οποίο εργάζεται αυτά τα στοιχεία αναφερόταν στο βιογραφικό της και θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη.

Μετά τις διαβεβαιώσεις της Δ.Μ., από το σύνολο των έντεκα (11) μελών του εκλεκτορικού σώματος, ψήφισαν οι δέκα (10), απουσίαζε ένα ενώ 8 μέλη ψήφισαν υπέρ της Α.Ν., 1 μέλος ψήφισε αρνητικά και ένα μέλος ψήφισε λευκό.

Μετά την εκλογή ο υποψήφιος, Λ.,Γ.,  κατέθεσε ένσταση ενώ μετά τον έλεγχο νομιμότητας της διαδικασίας εκλογής από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου εκδόθηκε Πράξη Αναπομπής της εκλογικής διαδικασίας (τον Ιούνιο του 2022) λόγω μη σύννομης διαδικασίας που αφορούσε στην άτυπη και προφορική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα της διδακτικής και επαγγελματικής προϋπηρεσίας της υποψηφίας η οποία γνωμοδότηση θα έπρεπε να προηγηθεί της εκλογής και να είναι έγγραφη. Συνεπώς, έπρεπε να γίνει επανάληψη της εκλογής.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου 2023 η εκλογική διαδικασία επαναλήφθηκε και οι εκλέκτορες ζήτησαν από την Πρόεδρο Δ.Μ. να τους παραθέσει τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα της προϋπηρεσίας της προτεινόμενης υποψηφίας. Η Δ.Μ. απάντησε ότι δεν ζήτησε καμία γνωμοδότηση. Από τη συνεδρίαση έλειπαν 3 μέλη του εκλεκτορικού και μετά από ψηφοφορία η θέση βγήκε άγονη καθώς 4 μέλη ψήφισαν υπέρ και 3 μέλη ψήφισαν λευκό και ένα μέλος έδωσε αρνητική ψήφο. Το πρακτικό εκλογής δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Πριν από λίγες ημέρες η Υπουργός Παιδείας, κα Κεραμέως, έκανε Ανάκληση της Πράξης Αναπομπής της 1ης εκλογικής διαδικασίας του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Με βάση την απόφαση ανάκλησης, η Υπουργός έκρινε μη σύννομη την Πράξη Αναπομπής  του Πρυτάνεως και έκανε δεκτή την ένσταση της υποψηφίας, Α.Ν., η οποία είχε κατατεθεί στο Υπουργείο τον Αύγουστο του 2022.

Με άλλα λόγια η Υπουργός Παιδείας, κα Κεραμέως, όχι μόνο παρέκαμψε την απόφαση του Πρύτανη (Πράξη Αναπομπής), την θεώρησε και παράνομη, ενώ απαξίωσε τη 2ηεκλογική διαδικασία, για να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο τον παράνομο διορισμό της υποψήφιας!

newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.