ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σκάνδαλο Energa: Αυτός υπέγραψε τις πλαστές γνωματεύσεις για τον Φλώρο

1 min read

Σκάνδαλο Energa – Hellas Power | Αριστείδης Φλώρος: Τι αναφέρει ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού – Η τεράστια κομπίνα για να βγει από τη φυλακή ο καταδικασμένος για υπεξαίρεση επιχειρηματίας – Η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου μειώνει το ποσοστό αναπηρίας του σε 55%

Ξετυλίγεται σταδιακά το «κουβάρι» με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο απίστευτο δικαστικό «θρίλερ» γύρω από την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power 39χρονου, Αριστείδη Φλώρου, καθώς ο διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρος Ζακυνθινός, αποκαλύπτει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το πλαστογραφημένο πιστοποιητικό αναπηρίας του υπόδικου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει την σπιρομέτρηση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή δείχνοντας τον βασικό «ύποπτο» που πλαστογράφησε τις γνωματεύσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «γαϊτανάκι» των αποκαλύψεων ξετυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη (30/08/2018).

«Πήγαμε στο εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος, όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στον φάκελο που παραδόθηκε στα ΚΕΠΑ», δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Ζακυνθινός.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο 39χρονος Φλώρος είχε όντως υποβληθεί σε σχετική εξέταση κατά το παρελθόν, τα αποτελέσματά της ήταν ότι ο ασθενής εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μίας ώρας.

Παρά το γεγονός ότι η η εικόνα της εξέτασης δείχνει μια προβληματική κατάσταση δεδομένου ότι το φυσιολογικό είναι έως και 10 άπνοιες – υπόπνοιες την ώρα, ο «ενορχηστρωτής» της υπόθεσης κατέφυγε στην πλαστογράφηση άλλης εξέτασης, που ανήκει σε άλλον άνθρωπο.

«Ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο βαριά εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα. Σε ότι δε αφορά τη σπιρομέτρηση, το έγγραφο είναι γεγονός ότι φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή μου, πρόκειται όμως για κολάζ. Εμείς δεν εκδίδουμε αυτό το χαρτί», υπογράμμισε ο κ. Ζακυνθινός.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε όλοι ποιος το έκανε. Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ’ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης της κλινικής μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό».

«Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει την δική του υπογραφή, ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι αυτός τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου», κατέληξε ο κ. Ζακυνθινός.

Στο Εφετείο ο Φλώρος και απο εκεί… γραμμή για τη φυλακή

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (03/09/2018), ο Αριστείδης Φλώρος οδηγήθηκε από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο, στο Εφετείο για διαδικαστικά ζητήματα, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας.

Κατά τα λοιπά, η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας, το οποίο «οδηγεί» πίσω στη φυλακή τον κ. Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Ειδικότερα, η έρευνα της Εισαγγελίας θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για τη διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σ.σ. δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρ. Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση