ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σήμερα η Επιστρεπτέα Προκαταβολή στους πρώτους δικαιούχους

1 min read

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 ύψους 1,5 δισ. ευρώ στους πρώτους δικαιούχους, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες

Του Δημήτρη Χριστούλια

Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία και θα μείνει ανοιχτή έως την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μπορούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Συνολικά, από τις 732.968 επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δικαιούχοι είναι οι 361.888, καθώς περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν τη χρηματοδότηση. Ειδικότερα 262.484 επιχειρήσεις παρουσιάζουν αύξηση τζίρου την εν λόγω περίοδο, 94.259 παρουσιάζουν πτώση τζίρου μικρότερη του 20%, 12.063 δεν έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 600 ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2019 και 2.274 απορρίπτονται για άλλους λόγους (μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, εισοδήματος κτλ.).

Σημειώνεται ότι 61.956 επιχειρήσεις δεν πληρούν ούτε το κριτήριο της πτώσης τζίρου ούτε το κριτήριο του ελάχιστου τζίρου αναφοράς.

Για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού κτλ.), προβλέπονται αυξημένα κατώτατα όρια ενίσχυσης, ύψους 2.000 ευρώ εάν η επιχείρηση απασχολεί έναν έως πέντε εργαζομένους, και 4.000 ευρώ εάν απασχολεί άνω των πέντε εργαζομένων.

Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, το κατώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται σε 1.000 ευρώ.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση τζίρου που παρουσιάζει η επιχείρηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους.

Δημοσίευση στα Social Media