ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σήμερα προσγειώνονται στην Ελλάδα τα πρώτα Rafale – Τι ώρα θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη

1 min read

Η «ώρα μηδέν» για την υπεροπλία της Ελλάδας από αέρος έφτασε. Το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα, 19 Ιανουαρίου, μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, όπου προσγειώνονται τα πρώτα 6 μαχητικά Rafale από το σύνολο των 24 που έχει παραγγείλει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εντυπωσιακή τελετή θα ξεκινήσει με περιορισμένη προσέλευση προσκεκλημένων – με αυστηρά κριτήρια λόγω έξαρσης της πανδημίας, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και φυσικά του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, ο οποίος ολοκληρώνει την θητεία του έχοντας εξαντλήσει τον μέγιστο χρόνο παραμονής – αυτού της τριετίας – στον θώκο του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες την 114 Πτέρυγα Μάχης επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, οι οποίοι επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών για την υποδοχή των «ριπών του ανέμου». Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με τα κιβώτια από την Γαλλία, τα οποία φέρουν πολύτιμα ανταλλακτικά και υλικά υποστήριξης αλλά και τμήμα των οπλικών τους συστημάτων.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, μεταξύ άλλων, εκτός από τους πυραύλους Scalp και Exocet θα φέρουν και τους αέρος – αέρος πυραύλους METEOR, με την εμβέλειά τους να είναι διαβαθμισμένη και την φημολογία να αναφέρει ότι φτάνει τα 100 χλμ. Ένα οπλοστάσιο που έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της Τουρκίας, η οποία δεν μπορεί να τον κρύψει.

Τα ελληνικά Rafale έρχονται με πλήρη οπλισμό, έτοιμα να αναλάβουν από την πρώτη ημέρα κιόλας αποστολές σε κάθε σημείο.

Η υποδοχή των 6 Rafale στην Ελλάδα θα είναι εντυπωσιακή, αφού είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προμηθεύεται νέου τύπου μαχητικό από το 1989, οπότε και έγινε η προμήθεια των πρώτων F-16.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), στο διάστημα 12.00 με 12.30 τα «γαλάζια» Rafale θα σκίσουν τον αττικό ουρανό, πραγματοποιώντας χαμηλή διέλευση πάνω από την Ακρόπολη, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.