ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία: Στις 14:00 συνεδριάζουν οι «ειδικοί» – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

1 min read

Έφτασε η ώρα των αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς η επιτροπή των «ειδικών» θα συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους, οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις θα γίνουν επίσης σήμερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα έγιναν δύο συσκέψεις σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο για την επαναλειτουργία των σχολείων με συμμετοχή των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Συγκεκριμένα εξετάζονται οι μαθητές και καθηγητές να επιστρέψουν στο σχολείο με rapid αντί για self test.

Ακόμα, εξετάζεται η υποχρεωτική διενέργεια τριών self tests αντί για δύο την εβδομάδα και, σε περίπτωση θετικού κρούσματος, να γίνεται έλεγχος όλης της τάξης και όχι μόνο στις επαφές.

Πάντως, δεν αποκλείεται το κλείσιμο ενός τμήματος να μην γίνεται με κρούσματα στο 50%+1, αλλά ή στο 40%+1 ή στο 30%+1. Επίσης, ενδέχεται να αποφασιστεί και η μείωση της καραντίνας σε πέντε ημέρες σε περίπτωση κρουσμάτων.

Υπουργείο Παιδείας: «Στρατηγικός στόχος το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου»

Χαρακτηριστικά είπε: «Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα (10/01). […] Θα αξιοποιήσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι ανοικτά, με υγιείς μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.