ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σήμερα η πρώτη δοκιμή των S-400 στην Άγκυρα

1 min read

Η πρώτη δοκιμή για το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400 θα γίνει σήμερα στην Άγκυρα, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η νομαρχία της τουρκικής πρωτεύουσας με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί στους κατοίκους ότι αεροσκάφη F-16 και άλλου τύπου μαχητικά θα εκτελέσουν σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, δοκιμαστικές πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, καθώς, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400.

Τα F-16 θα πετάξουν σε συγκεκριμένες μοίρες και θα προσεγγίσουν συστοιχίες των S-400, που βρίσκονται στη βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα, προκειμένου να δοκιμαστεί το ραντάρ και η δυνατότητα ανίχνευσης του αντι-αεροπορικού συστήματος.

Η νομαρχία της Άγκυρας προέβη στην ανακοίνωση αυτή για να μην προκληθεί πανικός στους πολίτες με τις χαμηλές πτήσεις των F-16.

Όπως σημειώνει ο τουρκικός Τύπος, εάν δεν είχε αποφασιστεί η αναστολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την Άγκυρα, αυτόν τον μήνα η Τουρκία θα παραλάμβανε τα πρώτα αμερικανικά F-35 και το ρωσικό σύστημα S-400 θα δοκιμάζονταν πάνω στα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη. Ελλείψει όμως F-35, η Άγκυρα δοκιμάζει το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα με τα παλαιότερου τύπου μαχητικά που διαθέτει F-16.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com

Δημοσίευση στα Social Media