ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σημειωτόν μέχρι τις εκλογές

1 min read

Η υπερφορολόγηση δεν αποδίδει πια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να αυξάνει και τις δημόσιες δαπάνες, επιδεινώνοντας τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα της κάλπης.

Η χώρα βρίσκεται ήδη στο μέσον της προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο εξήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, πιστεύοντας ότι με υποσχέσεις για διορισμούς θα μπορούσε να αναστρέψει το κλίμα που υπάρχει εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπουργοί έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να ασχολούνται με το χαρτοφυλάκιό τους και έχουν προτάξει το πώς θα επανεκλεγούν.

Η οικονομία έχει μπει στον κύκλο της στασιμότητας και της αποεπένδυσης. Το Δημόσιο βρίσκεται εκτός αγορών, οι μετοχές των τραπεζών σφυροκοπούνται στο Χρηματιστήριο, ενώ κανένα σήμα για επενδύσεις από το εξωτερικό δεν είναι ορατό στον ορίζοντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να παίξει σύστημα καθυστερήσεων για να καταφέρει να φθάσει μέχρι τον Μάιο, όταν αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να γίνουν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις πακέτο: ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές.
Την ίδια ώρα ο Καμμένος, ο οποίος απουσίασε χθες από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου επειδή περιόδευε σε στρατιωτικές μονάδες στα νησιά του Αιγαίου, δείχνει ότι πλέον είναι ξένο σώμα στην κυβέρνηση. Ο ίδιος προσπαθεί να περιορίσει το τεράστιο πολιτικό κόστος που υφίσταται από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όμως, πλέον είναι αργά, όχι μόνο για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, αλλά και συνολικά για την κυβέρνηση, που αξιολογείται αρνητικά από την πλειοψηφία των πολιτών, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Δυστυχώς όμως αυτή η κυβερνητική παράλυση κοστίζει, γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 που ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η υπερφορολόγηση δεν αποδίδει πια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να αυξάνει και τις δημόσιες δαπάνες, επιδεινώνοντας τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα της κάλπης.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τον Μάιο η χώρα θα βρίσκεται σε θέση σημειωτόν και μετά θα τρέχει να προλάβει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης μετά το χαμένο έδαφος της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.