ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σχολείο στη Νέα Ιωνία θα τιμωρεί γονείς για τις καταλήψεις των μαθητών

1 min read

Διευθύντρια λυκείου στη Νέα Ιωνία προειδοποιεί τους γονείς με σχετική επιστολή

Eπιστολή στους γονείς των μαθητών, έστειλε διευθύντρια σχολείου στη Ν.Ιωνία και τους προειδοποιεί ότι θα διώκονται για παραμέληση ανηλίκων στην περίπτωση, που τα παιδιά τους, προχωρήσουν σε κατάληψη . Συγκεκριμένα η διεύθυνση του 6ου γενικού λυκείου Νέας Ιωνίας έστειλε στους γονείς ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο τονίζει οτι «δεν θα θέλαμε να βρεθούμε υπόλογοι απέναντι σε γονείς και ανωτέρους μας και να κατηγορηθούμε για παράβαση καθήκοντος. Κάτι τέτοιο θα μας ανάγκαζε να καταφύγουμε στη νόμιμη διαδικασία. Σας παρακαλώ θερμά, εποπτεύστε τα παιδιά σας ώστε να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση και να προλάβουμε τα χειρότερα. Ο νόμος είναι σαφής: Διώκονται οι γονείς για παραμέληση ανηλίκων».  

 Η κατάληψη των σχολείων , όπως και κάθε δημόσιου χώρου  είναι αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως και οι γονείς τιμωρούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σύμφωνα με το άρθρο 360 του Ποινικού Κώδικος. Οι «καταλήψεις» δημόσιων σχολείων, δηλαδή η παράνομη είσοδος και η παρά τη θέληση της υπηρεσίας παραμονή καθώς και η ομαδική εισβολή σε αυτά, που συνεπάγονται διακοπή των μαθημάτων, δηλαδή διακοπή και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της δημοσίας υπηρεσίας, όπως είναι το δημόσιο σχολείο, αποτελούν ποινικά αδικήματα πού διώκονται αυτεπαγγέλτως, σύμφωνα με τα άρθρα 189 και 334 του Ποινικού Κώδικα και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται και η διάπραξη και άλλων αδικημάτων για να επέμβει αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας.

Οι προϊστάμενοι, των υπό κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων μάλιστα που δεν ζητούν την απομάκρυνση των καταληψιών και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας και τού σχολείου και την συνέχιση των μαθημάτων, εφόσον συντρέχει και το υποκειμενικό στοιχείο της προθέσεως, παραβαίνουν το καθήκον της υπηρεσίας τους και τιμωρούνται κατά το άρθρο 259 τού Ποινικού Κώδικα περί παραβάσεως καθήκοντος. Οι καταληψίες των σχολείων είναι συνήθως ανήλικοι και πάντως νεώτεροι των 18 ετών ετών.

Συνεπώς, οι γονείς τους και όσοι έχουν την επιμέλεια τους, που παραλείπουν να τους εμποδίσουν από την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων των «καταλήψεων», τιμωρούνται κατά το άρθρο 360 του Ποινικού Κώδικα περί παραμελήσεως εποπτείας ανηλίκου. Εκτός των ποινικών υπάρχουν και οι αστικές ευθύνες για αποζημίωση από αδικοπραξία, σε περίπτωση πρόκλησης ζημίας σε τρίτους με τη μορφή υλικής ζημίας ή ηθικής βλάβης.

Δημοσίευση στα Social Media