ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σχολεία: Μέσω e-mail θα πάρουν οι γονείς τις βαθμολογίες των παιδιών

1 min read

Σκοπός η αποφυγή του συγχρωτισμού – Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Βαθμολογίες μέσω email θα πάρουν οι γονείς όλων των μαθητών προκειμένου να μην πάνε στα σχολεία και να αποφευχθεί έτσι ο συγχρωτισμός.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, το υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη την «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού, στο Π.Σ. του myschool έχει ήδη υλοποιηθεί λειτουργικότητα που επιτρέπει τη δημιουργία ενός αρχείου excel με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για την δημιουργία ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), ώστε να σταλεί η βαθμολογία όλων των μαθητών/τριών στους κηδεμόνες τους ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στις σχολικές μονάδες».

Επίσης στο myschool θα καταχωρούνται και οι απουσίες.

Σύμφωνα με άλλη εγκύκλιο της κ. Ζαχαράκη, «στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να αποτυπώνουν καθημερινά το σύνολο των μαθητών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας, ανά τάξη. Η καταχώριση πραγματοποιείται στο myschool, μέσω ειδικής φόρμας διαθέσιμης από την επιλογή μενού Μαθητές -> Απουσίες -> Ημερήσιες ΑπουσίεςΗ κενή τιμή για τα εν λόγω πεδία δε θα γίνεται δεκτή από το σύστημα, συνεπώς αν σε κάποια τάξη δεν υπάρχουν απουσίες, θα πρέπει να καταχωριστεί η τιμή ‘0’ (μηδέν). Η συμπλήρωση είναι υποχρεωτική καθημερινά και αφορά στην τρέχουσα ημερομηνία κάθε φορά, ηοποία ευκρινώς αναγράφεται στη σχετική ηλεκτρονική φόρμα. Η καταχώριση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 23:59 μ.μ. κάθε ημέρας, όπου το σύστημα πλέον θα αρχικοποιείται για την καταχώριση της επόμενης ημερολογιακά ημέρας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.