ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σχέδιο για αποσυµπίεση των µεσαίων στρωµάτων στο δρόμο για την κάλπη

1 min read

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη του εκλογικού επιτελείου

οινή σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαπίστωση ότι η µεσαία τάξη επλήγη περισσότερο από την κρίση.

Μετά την αποκάλυψη της πρόθεσής της να καταργήσει το «βαρύ» µέτρο της µείωσης του αφορολόγητου µε νοµοθετική ρύθµιση την Παρασκευή, η κυβέρνηση ετοιµάζεται ώστε τις επόµενες ηµέρες να αρχίσει να ξεδιπλώνει σταδιακά το πρόγραµµά της για την επόµενη τετραετία.

Στον «πρωινό καφέ» που πραγµατοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίµου εκτιµήθηκε ότι, έπειτα και από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη δηµόσια τηλεόραση, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παρουσιάσει πτυχές του προγράµµατός του µε αναπτυξιακό χαρακτήρα και µε επίκεντρο τη µεσαία τάξη. Αλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ανακουφιστεί η µεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που έβαλε πλάτη στα δύσκολα και σήµερα. Οπως διευκρίνισε, δικαιούται να έχει τον πρώτο ρόλο στην προσπάθεια στήριξης, ελάφρυνσης και ανάκαµψης.

Τσίπρας: Οριστικά οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου (vid)

∆εν είναι τυχαία και η αυτοκριτική του κ. Τσίπρα για τις πιέσεις που δέχθηκε η µεσαία τάξη µε τη διαπίστωσή του ότι η δυσαρέσκειά της είναι δικαιολογηµένη και λειτούργησε σαν ένα γεµάτο ποτήρι στο οποίο έπεσε µια σταγόνα και ξεχείλισε. «Το µεγάλο λάθος µας είναι ότι δεν συνειδητοποιήσαµε το βάθος της κούρασης και της κόπωσης ενός λαού που στο τέλος της ηµέρας είπε ένα “δεν αντέχω” και αυτό το εισέπραξε το κόµµα που κυβερνά, παρότι ήταν το κόµµα που κατάφερε να πετύχει εκεί που απέτυχαν οι προηγούµενες κυβερνήσεις».

Ανάλυση της ψήφου

Η διαπίστωση ότι τα µεσαία στρώµατα επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και λόγω της υπερφορολόγησης είναι κοινή στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Από την ανάλυση της ψήφου διαφόρων κοινωνικών οµάδων που τον Σεπτέµβριο του 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, όχι όµως και στις ευρωεκλογές, προκύπτει ότι οι περισσότεροι θέλησαν να εκφράσουν τη δυσφορία τους, χωρίς όµως να καταλήξουν στη Ν∆.

Ο Γιώργος Σταθάκης σηµείωσε ότι αυτές οι οµάδες είναι µισθωτοί του ιδιωτικού τοµέα µε πανεπιστηµιακό πτυχίο, µικροµεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελµατίες που γύρισαν µεν την πλάτη αλλά δεν µετατοπίστηκαν προς τη Ν∆, το ΚΙΝΑΛ ή το ΚΚΕ, αλλά κυρίως προς τη δεξαµενή του 20% των πολιτών που προτίµησαν τα µικρά κόµµατα τα οποία έµειναν εκτός Ευρωβουλής, την αποχή ή το άκυρο.

Κόπωση από τα µέτρα Οµοίως, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κόπωση και οι επιπτώσεις από τα µέτρα στη ζωή του καθενός είναι σωρευτικές, σχολιάζοντας ότι παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση προσπάθησε να λειάνει σε πάρα πολύ µεγάλο βαθµό τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής.

Ο Αντώνης Κοτσακάς, από την πλευρά του, παρατήρησε ότι «έπρεπε να δείξουµε µεγαλύτερη ευαισθησία για τον λεγόµενο µεσαίο χώρο», επιβεβαιώνοντας ότι το αφήγηµα της Κουµουνδούρου θα έχει µια πολύ σοβαρή διάσταση για τα µεσαία στρώµατα, χωρίς ωστόσο η καµπάνια ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συµµαχίας να είναι µονοσήµαντη.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ, σύµφωνα µε τις αποφάσεις που λαµβάνονται από το κεντρικό επιτελείο υπό τον πρωθυπουργό, θα φροντίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να υπενθυµίσει τα θετικά στοιχεία του έργου της κυβέρνησης και να υπερασπιστεί τα πεπραγµένα αναδεικνύοντας πτυχές που, όπως φάνηκε, δεν επικοινωνήθηκαν σωστά ή µε τη δέουσα έµφαση στους πολίτες


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.