ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σφυροκοπά την χώρα η κακοκαιρία με κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ποταμών – Χωρίς ρεύμα περιοχές των Αθηνών

1 min read

Η σφοδρή κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες δοκιμάζει αρκετές περιοχές της χώρας, με τα καιρικά φαινόμενα να δημιουργούν πληθώρα προβλημάτων στους κατοίκους, που τρέχουν να σώσουν τις περιουσίες τους, υπό τον φόβο μίας νέας τραγωδίας.

Χωρίς ρεύμα περιοχές της Βούλας, Βουλιαγμένης και Άνω Γλυφάδας

Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Οι άνεμοι έριξαν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα, πολλά από αυτά, να τεθούν εκτός συστήματος.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα. Σύμφωνα με τους τεχνικούς οι διακοπές αντιμετωπίζονται με χρόνο αποκατάστασης από 20 λεπτά έως μια ώρα.

Πληθώρα προβλημάτων στην Καρδίτσα

Επικίνδυνα έχουν «φουσκώσει» οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, ωστόσο, όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, έχουν καθαριστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποταμοί φουσκώνουν, χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. «Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας», προσθέτει ο κ. Νάνος.

Η κακοκαιρία πλήττει και τα Τρίκαλα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στα Τρίκαλα. Συνολικά 22 μηχανήματα έχει επιστρατεύσει η Περιφερειακή Ενότητα, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Ακόμη, καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Αχαΐα

Ο καιρός έφερε προβλήματα και στην Αχαΐα με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και ιδιοκτήτες σπιτιών να μην μπορούν να μετακινηθούν. Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έχει προκαλέσει για ακόμη μία φορά προβλήματα στο Ρίο, όχι μόνο στην παραλιακή ζώνη, αλλά και μέσα στον ιστό της περιοχής όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις, κάνοντάς την σχεδόν απροσπέλαστη.

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση υπάρχουν επίσης στα Άνω Σουδενέικα Αχαϊας, όπου δύο σπίτια στο ύψος της Εκκλησίας έχουν αποκοπεί από τα νερά, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε Ωλενία και Λαρισσό δυτικής Αχαϊας. Τέλος, στο δρόμο από το αεροδρόμιο Αράξου προς Λάππα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων υπάρχει αποκλεισμός.

Η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της και στην Εύβοια

Από την κακοκαιρία δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες και η Εύβοια, με τους κατοίκους στα Νέα Στύρα να βρίσκονται σε επαγρύπνηση υπό τον φόβο νέας επιδείνωσης.

via01

Μανιασμένα κύματα στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από το πρωί στην περιοχή, φτάνοντας τα 9 μποφόρ, ένωσαν τη θάλασσα με τις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων. Οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού και έτσι η θάλασσα κάλυψε το παραλιακό δρόμο στα Νέα Στύρα, όπου η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Συνεργεία του Δήμου Καρύστου έσπευσαν στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο από τα φερτά υλικά.

Εντολή άμεσης εκκένωσης οικισμών σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών είχε ως συνέπεια να ανέβει απότομα η στάθμη των υδάτων στην λίμνη Λυσιμάχεια, στο Αγρίνιο. Έτσι, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε νωρίτερα το μεσημέρι εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η εκκένωση είναι προοληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός «Καταυλισμός Σκιάδι – Λυόμενα Ρομά» (πλησίον Βιολογικού Καθαρισμού Μεσολογγίου), μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Καταγράφονται ριπές ανέμων 11 μποφόρ στην Κεφαλονιά

Στον ρυθμό της…κακοκαιρίας «χορεύει» και η Κεφαλονιά, η οποία μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει προβλήματα, ωστόσο, «παλεύει» με θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Μ/Σ του Ιονίου Πανεπιστημίου που είναι εγκατεστημένος στα Κηπούρια της Παλικής στις 5:26 σημειώθηκε ριπή ανέμου 106 Km/h που αντιστοιχεί σε 11 μποφόρ ενώ έχουν σημειωθεί και πολλές ριπές των 10 μποφόρ.

265101679 721638662333667 8800983079441775878 n jpg

Χάος και στην Κέρκυρα

Χωρίς ρεύμα παραμένουν αρκετές περιοχές της Κέρκυρας, από τα καιρικά φαινόμενα. Τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης, ωστόσο η έντονη βροχόπτωση δυσκολεύει το έργο τους.

kerkira12

Στην δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται και ο Πόρος, με τους ισχυρούς ανέμους και την βροχή να…μαστιγώνουν την περιοχή!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.