ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και «μάχη» διαρροών για τις παρακολουθήσεις

1 min read

Στην πολιτική επικαιρότητα και στην καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Ξέσπασε «μάχη» διαρροών με αφορμή μία φράση που αποδόθηκε στον διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα, ότι έγινε παρακολούθηση δημοσιογράφου μετά από αίτημα ξένων υπηρεσιών. Για μονταζιέρα έκανε λόγο η ΝΔ, ενώ αίσθηση προκαλεί καταγγελία του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τον παρακολουθούσε η τότε ΕΥΠ.

Μάχη διαρροών ξέσπασε μετά την συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας με επίκεντρο την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αφορμή στάθηκε μια αναφορά που αποδόθηκε στον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, σύμφωνα με την οποία άφησε να εννοηθεί ότι η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έγινε μετά από αίτημα ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Για απίθανη μονταζιέρα μιας μυστικής συνεδρίασης κάνει λόγο η ΝΔ.

«Ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες», κάνουν λόγο πηγές της ΝΔ.

Πανικό από τις παραδοχές του διοικητή της ΕΥΠ καταλογίζει στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ή ο κ. Μητσοτάκης συντονίζει αυτές τις πρακτικές, συντονίζει τις παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών αντιπάλων και πολιτικών ή έχει διαλυθεί τόσο πολύ η υπηρεσιακή ικανότητα της ίδιας της ΕΥΠ που είναι ξέφραγο αμπέλι και τέτοια δίκτυα δρουν ανεξέλεγκτα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

«Φαίνεται να αποδεικνύεται ότι υπήρξε παρακολούθηση του κ. Κουκάκη. Πρέπει να μάθουμε πάρα πολύ γρήγορα με ποιο πρόγραμμα πως παρακολουθήθηκε ή αποπειράθηκε να παρακολουθηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

«Η Κυβέρνηση δεν έχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά ενοχής στην περίπτωση αυτή και πρέπει να αποδείξει ότι δεν τα κατέχει τα λογισμικά αυτά και ότι δεν πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών ή και πολιτών», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι και ο ίδιος παρακολουθούνταν αδιαλείπτως κατά την περίοδο που ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για διέλευση ενός μεγάλου αγωγού από τη χώρα μας παρακολουθούμουν εκείνη την περίοδο τουλάχιστον από τέσσερις υπηρεσίες. Ελληνικές και ξένες», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όσον αφορά στις καταγγελίες Ανδρουλάκη, η Χαριλάου Τρικούπη καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, και διαμηνύει ότι, δεν θα κάνει βήμα πίσω μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.