ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

31 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σφοδρή επίθεση Ρωσίας σε Κ.Μητσοτάκη: Εξισώνεις τον αγώνα των υπερασπιστών του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ!

1 min read

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Ρωσία δια στόματος Μ. Ζαχάροβα στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Πρόσφατες δηλώσεις των ελληνικών αρχών μαρτυρούν την προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο”.

Αυτό δήλωσε σήμερα σε ενημέρωση της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στις 16-17 Μαΐου.

Όπως σημείωσε η κορυφαία διπλωμάτης, ο Μητσοτάκης έδωσε «ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών».

«Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ -1826», είπε.

«Στην πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί ενεργά στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο, μεταξύ των πρώτων που έστειλαν όπλα στο Κίεβο, με τη βοήθεια των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς, σκοτώνει ανθρώπους στο Ντόνιετσκ, στο Ρουμπίζνε, στην Αβντιέβκα και σε άλλους οικισμούς», τόνισε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, η ελληνική ηγεσία «αναπαράγει προσεκτικά διεστραμμένες ερμηνείες των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτύχει μια ειρηνική διευθέτηση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας. το γενικό πλαίσιο της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.