ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Μπάιντεν «Μάθε πρώτα καλά ιστορία – Δεν μας ενδιαφέρει τι λες»

1 min read

Σφοδρή επίθεση στον Τζο Μπάιντεν έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, λόγω των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν σημασία για την Άγκυρα και συνέστησε στον Αμερικανό ηγέτη πρώτα «να μάθει καλά την ιστορία».

«Οι αξιώσεις των Αρμενίων, που φέρεται να αναγνωρίζονται από τις διοικήσεις διαφόρων χωρών, δεν μας ενδιαφέρουνΈτσι αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν. Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να μελετήσει και να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των Αρμενίων. Εμείς είναι δυνατόν να του συγχωρήσουμε την προσπάθειά του να αμφισβητήσει την Τουρκία χωρίς να γνωρίζει αυτά τα πράγματα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Την Κυριακή ο κ. Μπάιντεν απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των Αρμενίων που σκοτώθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση καταδίκης του κ. Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε και πάλι τα γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενοκτονία των Αρμενίων.

Πριν από ένα χρόνο, ο κ. Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αποκάλεσε τα γεγονότα των αρχών του 20ού αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενοκτονία των Αρμενίων. Οι προκάτοχοί του στον Λευκό Οίκο απέφευγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.